Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Tilaustyö: Mouretsu Pirates - Kato Marikan sapeli

Tilauksia taas yksi lisää ehditty tekemään ReplicArmoryn porukalla. Tällä kertaa oli kyseessä varsin yksinkertainen sapeli Mouretsu Pirates-sarjan Kato Marikalle. Harmitti vain, ettei kyseisestä sapelista ole paljoa virallisia kuvia internetin suuressa maailmassa, joten joutui hieman improvisoimaan ja oman tunnon mukaan joitain osia tehdä. Pääasiassa yhden kuvan perusteella koko tilaus tehtiin ja tässä sitten siitä kuvia tarjolla teille rakkaat ihmiset.


Tästä se lähtee.Pohjana tuli totutusti käytettyä vaneria ja päälle sitten gessot ennen maalausta. Kahvan kaarevuus johtuu siitä, että se on mukavampi pitää kädessä sekä vanhan ajan sapeleissa kahva saattoi olla vähän kaareva tai sitten tasasuora ja päädyimme tätä varten kaarevaan vaihtoehtoon.


Väistintä varten käytimme finnfoamia, joka on eristelevyksi yllättävän kestävää ja mikä tärkeintä, kevyttä.


Kahvan gripin parantamiseksi päällystettiin se kangasteipillä, joka sitten maalattiin hieman tummemmalla metallinhopeisella maalilla kuin itse terä, joka vedettiin Mastonin metallinkiiltoisella hopeaspraylla.


Siinähän se olisi.

Yksinkertainen mutta kaunis. Asiakas toivon mukaan tästä tulee pitämään ettei tarvitse alkaa mitään uusimaan. Ensi viikolla ennen Animeconia vielä yhdestä tilauksesta laittelen kuvia tänne ja sitten alkaa keskittyminen itse Animeconiin ja ohjelmien pitoon.

Until next time, Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti