Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 3. elokuuta 2013

Tilaustyö: Tengen Toppa Gurren Lagann - Yoko Ritonan tarkkuuskivääri

Otsikko kertookin kaiken olennaisen, joten taas tulee kuvia yhden tilaustyön teosta teille rakkaat lukijat. Tähän alkuun kuitenkin kerron selvyydeksi pari juttua tilauksesta ennen kuin alatte jälkeenpäin kysymään mitä, miksi jne. juttuja joistain aseen yksityiskohdista.
Ensinnäkin osa varmaan tulee huomaamaan aseen keskeltä puuttuvan kiväärituen mutta asiakkaan kanssa tuli sovittua, etten tätä tee kyseiseen työhön. Piipun päädyssä olevat punaiset raidat ovat taas myös kyseenalaiset, että onko ne punaiset oikeasti vai pinkit (Katsoo mitä mieltä asiakas on, että antaako olla punaisena vai haluaako hän niistä pinkit niin sen mukaan sitten maalaan ne vielä oikean väriseksi). Referenssikuvat vaihtelee NIIN paljon tämän aseen kanssa, etten täysin ole varma, että mitkä osat ovat oikeita ja mitkä vääriä, kun en ole katsonut kyseistä sarjaa, joten olen eri kuvista soveltanut itse eri osia yhteen kokonaisuuteen, mikä itselleni sopii parhaiten.

No niin, no niin nyt niitä kuvia. -->


Valitettavasti ei tullut loppupelissä otettua paljoa tekokuvia tämän teosta, joten pitää yrittää vain selostuksella selvitä. Pääasiassa tämä työ on tehty puusta, vanerista, softiksesta ja finnfoamista. Aseen tukiranka/piippu on harjanvarsi minkä päälle on alettu rakentamaan yksityiskohdat. Aseen päässä oleva vaimennin on finnfoamista muotoiltu, kuten myös lipas sekä olkatuki, joka on tosin päällystetty 2 mm paksuisella softislevyllä. Tähtäin, aseen liipaisinosa ja runko on puusta muotoiltu.Tässä vaiheessa oltiinkin jo laitettu mattamustalla värillä koko hoito värilliseksi gessoamisen jälkeen ja tässä pari kuvaa olkatuen sekä piipun maalaamisesta.
Yritin etsiä oikeanlaisia hihnalenkkejä ruuveilla, mitkä olisin voinut upottaa varteen suoraan ja siitä olisi hihnan pujottanut mutta koska ei niitä löytynyt niin jouduin näpertelemään vanerista nämäkin härpäkkeet. ihan keskinkertaiselta näyttää loppujen lopuksi.
Pinkkiä hihnaakaan ei tietenkään mistään sellaisenaan löydä, joten ostin yksinkertaisesti pienen kaistaleen oikeanlaista kangasta ja ompelin kantohihnan siitä sitten. Yllättävän hyvältä se näyttää vaikka itsellä oli omat epäilykseni.
Siinäpä tuo olisi valmiina. Katsoo nyt kuinka paljon näitä tilaustöitä ehdin/jaksan tehdä vielä tulevaisuudessa, kun nyt minulla on alkanut OIKEAT työt eräässä yrityksessä niin se vie aikaisilla työvuoroillaan minusta paljon voimia ja haluan keskittyä myös omiin projekteihin niin aika vain näyttää.

Until next time, Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti