Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Traumani kohtaaminen Traconin esityskilpailussa/ Tekken 3: Bryan Fury WIP

Miltei vuosi sitten osallistuin Tracon VII:n esityskilpailuun Kingdom Heartsin Cloud Strifena kovin odotuksin kunnes kaikki mahdollinen meni viikonlopun edetessä pieleen... Jos joku muistaa niin itsellä kyseisenä viikonloppuna alkoi MS-taudin oireet iskemään ja hyvä, että sunnuntaina kisapäivänä pystyin kunnolla edes kävelemään selkeästi ottamatta tukea mistään. Kaikesta tästä huolimatta en halunnut perua kisaosallistumistani koska olin niin pitkään sitä harjoitellut niin tuomareita ennalta varoittelin, että mahdollisesti voin lavalle lyyhistyä, jotteivät huolestuisi liikaa. Nooh lavalle menin ja eihän se millään tavalla putkeen mennyt... Liikkuminen oli kaikkein kankeimmasta päästä sekä pelkkä liikkuminen sattui raajoihini niin paljon että teki mieli vain itkeä ja huutaa mutta oli pakko pysyä in-character, joten esitys ei näyttänyt yhtään luontevalta sekä kirsikkana kakun päällä sattui miekkani katkeamaan kahvasta äkisti kesken esityksen... Voi sitä v......ksen määrää kun ei harjoitellessa ollenkaan osoittanut proppi heikentymisen merkkejä niin sitten tärkeimmässä kohdassa se pahin käy...

Ilmeeni kertoo kaiken... Kipu ja häpeä....

Loppu onkin sitten jo teidän ihmisten tiedossa... Häpeissäni ja keho murtuneena häivyin tapahtumasta vain todetakseni, että sairaalaan oli mentävä ja tuli tietoon MS-tauti kohdalleni... Vuosi on nyt tästäkin kohta mennyt ja raskas kuntoutus on ollut takana. En jättänyt cosplayta kesken vaan pääsin eteenpäin elämässäni ja en anna tämän sairauden viedä minua ojaan vaikka mikä olisi.

Kaikesta tästä huolimatta nyt olen taas kyseiseen kilpailuun menossa eli esityskilpailuun ensi kuun Traconiin kohtaamaan samaisen lavan, jolla tapahtui asioita, joista en pääse muuten yli ellen mene sinne tekemään sen minkä halusin viime vuonna tehdä eli ESIINTYÄ ja NAUTTIA siitä! Tällä kertaa en tosin yksin esiinny vaan hyvän ystäväni Urho Heinosen kanssa tulemme esiintymään Tekken 3:sta  tutuilla hahmoilla.^^ Ystäväni hahmoa en paljasta mutta omani on siis Bryan Fury ja toivon mukaan yleisö tulee pitämään esityksestämme.^^

Tässä nyt kerron samalla oman pukuni teosta kuvien kera. Virallista art-kuvaa ei tekemästäni pukuversiosta löydy mutta katsokaapas tämä video tässä alhaalla niin siinä näkyy kyseisen hahmon puku hyvin.
 Kenkinä käytän tässä puvussani aikoinaan ostamiani viidakkomaihareita, jotka ovat oikeastaan täydelliset tätä cossia varten.^^ Hanskoina käytän vanhoja nahkahanskoja, joista toki puolikkaiksi tuli sormiosuudet leikattua pois.


Nahkaliiviä varten sitten nahkaa piti käydä ostamassa ja sitten alkaa maalailemaan tekstejä liiviin. Valitettavasti en mistään saanut selvää, että mitä Bryanin liivin selkäosiossa lukee keltaisella niin vedin vain tasaiset rivit keltaista tekstin muotoa hyväillen. (Jos joku sattuu tietämään mitä siinä oikeasti lukee niin ilmiantakaa itsenne ja kertokaa toki. Saisinpa takin korjattua täysin oikeanlaiseksi. :) )


Hyii vatsa näkyy ><.

 Koska mistään en valmiina löytänyt metrohousu-kuvioista kangasta ja ulkomailta tilaaminen olisi ollut hankalampaa niin päästin itseni helpolla ja tilasin Varustelekalta kyseisen kaltaiset housut mutta tosin jouduin niitä lyhentämään/kaventamaan itselleni sopivammaksi. Vyö kyseiseen cossiin on kaapista löydetty ja värjätty mustaksi pukuun sopivaksi.


 Reisilevykin on Varustelekan tuontia mutta koska ei oikeanväristä löytynyt valikoimasta niin pääsinpä taas värjäysoperaatioon. (Kyseinen levy oli siis alunperin kojootinruskea.)


 Taitaa tämä cossi olla hieman Varustelekan sponsoroima, kun kuvassa näkyvät polvisuojatkin ovat Varustelekalta ostetutXD. Oikealla näkyvä lipastasku on toisaalta itse muokattu vanhasta kännykkäpussista (Kierrätys kunniaan).

Tältä näyttää siis puku tässä vaiheessa.

Puku on periaatteessa valmis poislukien hopeisia hiuksia sekä kaulaan meneviä ihomaalauksia mutta ne tulee päälle vasta tapahtumassa niin valitettavasti ette saa valmiista cossista kuvia kuin vasta tapahtuman jälkeen. Ensi viikolla alkaa esityksen ääniraidan laatiminen sekä raskas treenaaminen. kaikesta huolimatta en yritä muistella viime vuotta vaan uudella innolla astun taas kisalavalle ystäväni kera.

Until next time, Ciao!

4 kommenttia:

 1. Arvaa mitä? Minä tykkäsin siitä sun esityksestä viime vuonna, enkä edes arvannut että siellä olisi jotain tuollaista takana 0_0 Mutta tällä kertaa paremmalla onnella ja stemppiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkaa on ollut henkisesti sekä fyysisesti mutta joka päivä treenaan kehoani, jotta pysyn huippukunnossa mahdollisimman pitkään, jotta oireet tulevat uudestaan pahempina mahdollisimman myöhään elämässäni. Tälläkin hetkellä oikea jalka oireilee vielä enimmäkseen tunnottomuuden kanssa mutta toisaalta olen tällä hetkellä elämäni parhaimmassa kunnossa.^^

   Pyrin tuomaan ystäväni Urhon kanssa mahdollisimman hyvän shown yleisölle Traconissa ja en anna keholleni periksi vaikka äkisti nyt tulisikin oireet huonolla tuurilla takaisin. :)

   Poista
 2. Mä en tästä tapauksesta tiennykkään ku en viime Traconissa ollut, mutta oon varma että tällä kertaa se esitys menee putkeen! >w<)/
  Ps. Cool asu taas tulossa, pitääpä tulla kattoon teijän kisaamista! :)

  VastaaPoista
 3. Olin katsomassa tätä teikän esitystä ja oli kyllä parhaita cossikokemuksiani ikinä! Mahtavaa, varsinkin enemmän peli- kuin animenörttinä olin haltioissani kuullessani Tekkencossista. Olitte onnistuneet hienosti kokoamaan itse esityksen, olitte hauskoja ja veditte roolit hyvin. Ihan käsiin sattui kun teille niin kovasti taputin. Nostan hattua ja olen ylpeä kun olet sairaudestasi huolimatta paahtanut eteenpäin cossausta jatkaen. Eikun vaan jatkat tuota touhua, oli mahtavaa!

  VastaaPoista