Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ikuisuusprojektit ja uusia niiden perään kaupan päälle.

Itselläni on vuosien varrella tullut vaikka minkälaisia pukuprojekteja mieleen, joista suurimman osan olenkin saanut tehtyä mieleni mukaan ja päässyt tapahtumissa cossaamaan niitä ihmisten ilmoilla MUTTA kuitenkin on jäänyt joitain pukuja kaappiin säilöön keskeneräisenä ja ne eivät ole valmistuneet inspiraation puutteen tai muun ongelman takia.
Kerronpa siis nyt mitä pukuja minulla on ollut tekeillä jo vuoden ajan tai pitempäänkin mutta niiden valmistumisen ajankohdasta ei ole mitään tietoa.


Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII - Weiss the Immaculate


Aloitetaanpa vanhimmasta keskeneräisestä projektista eli Weiss the Immaculate Final Fantasy VII: Dirge of Cerberuksesta. Kyseinen projekti on aloitettu jo 2011 kesällä ja periaatteessa KAIKKI puvun osat ovat valmiit, kengät, housut, asekotelot, miekat ja polvisuojuksetkin mutta ainoana miinuksena eräällä ystävättärellä on pukuun kuuluva peruukki, jonka hän muokkasikin mutten ole sitä häneltä vielä saanut (Pitää hankkia omia peruukkipäitä, että tuollaisenkin saisi järkevästi säilytettyä. ><). Peruukin hallussapito on yksi syy miksen ole vielä tätä pitänyt conissa mutta mitäs ne muut syyt sitten on?Ensinnäkin kun katson noita töitäni jälkeenpäin mitä olen tehnyt niin mielestäni ne näyttää nyt niin rumilta ja huonosti tehdyiltä. :P Ensinnäkin haluisin housut tehdä täysin uusiksi, kuten polvisuojuksetkin huomatessani miten vääriä tekotapoja käytin aikoinaan. Sitten nuo asekotelot sekä Winchester-Gunbladet, Ne ovat liian paksut terältään sekä kahvoistaan ja olen käyttänyt aivan vääriä maaleja koostumukseltaan. Pitäisi periaatteessa tehdä kokonaisuudessaan kaikki uusiksi mutten sitä inspiraatiota ole saanut vielä näiden vuosien jälkeen mutta katsoo jos joskus tulevaisuudessa näin käykin. Viimeisin syy on minulla vähäinen vaatteiden määrä cossissa. Olen saanut aikoinaan huonoja kokemuksia cosseista, joissa minulla edes HIEMAN ihoa näkyy niin sitten epämiellyttävät ihmiset käy kiinni nurkan takaa (Miettikää sitten minkälaisia nämä tilanteet ovat voineet olla coneissa. :P).

Dissidia: Final Fantasy - Bartz Klauser


Bartz Klauserin aloitin myös vuonna 2011 mutta loppuvuodesta. Puku on n. puolivälissä valmistumistaan mutten ala kaikkia mahdollisia WIP-kuvia siitä tähän mättämään. Tämän puvun jo tehtyihin osiin olen jopa tyytyväinen vielä vaikka kokemusta ja taitoa on tullut lisää. Jotenkin en ole vain saanut inspiraatiota tämän puvun jatkamiseen, kun sain housut tehtyä loppuun. Valmiina löytyy siis hanskat, aluspaita, housut, miekka, viitta ja kenkien varsiosat. Aika vain näyttää miten/milloin tämäkin projekti saa jatkoa.

Paremman saisin tehtyä nykyään mutta tuo saa kelvata tähän hätään. Miekan nimi siis on Brave Blade.

Final Fantasy X-2 - Shuyin


Vaikkei X-2 ollut Final Fantasy-pelinä mitenkään erikoinen niin rakastuin Shuyinin hahmoon jostain syystä. Tämä on aloitettu 2012 alkuvuodesta muttei ole herran puvustuksesta muuta valmiina kuin hänen miekkansa minulla. LUPAAN tämän seuraavan parin vuoden aikana tekeväni mutta ajankohdasta tarkemmin en osaa sanoa enempää, kun olisi pari uutta pukuprojektia, jotka haluan ensisijaisesti tehdä ennen näitä vanhoja projektejani joista kerron kohta lisää.^^


Siinäpä se miekka olisi.

Uudet pukupäätökset

Olen viime aikoina miettinyt 2 uutta pukua itselleni seuraavaksi tekoon loppuvuodelle, joita sitten tulisin käyttämään 2014 puolella tapahtumissa. Aloitetaanpa ensimmäisestä joka on tämä heppu alapuolella.

Nuo korkkarit...
Castlevania-pelisarjan ystävänä Isaac on itselleni selvä lempihahmo vaikka vaatetus onkin hieman... noh... poikkeava.XD Tässä tulen sitten hieman tätä vaatettomuus-traumaani ylikäymään mutta hahmo on vain niin ihana, etten voi olla sitä cossimatta. Hahmotelmia ja kaavoituksia olen tätä varten jo hieman mietiskellyt pienessä päässäni. (Tästä ehkä ensi vuodelle kisapuku?)

Raphael Sorel ei ole oikeastaan kovin uusi puku listallani mutten olen sitä vain oleellisesti lisännyt pukulistalleni erinäisistä syistä. Viime vuoden puolella tämä tuli lisättyä tehtävien listoille mutta nyt alan sitä vasta kunnolla miettimään eteenpäin. Miekka on pohjustettu, hatun pohja hankittu, peruukki hommattu sekä hanskat aloitettu ja jopa piilaritkin löytyy.^^ (Tästä ehkä ensi vuodelle kisapuku?)

No niin... Siinä nyt olisi hieman vanhoja muistoja tuotuna takaisin pinnalle esiin sekä uusia projektena tuotuna kirsikkana kakun päälle. Toki haluisin nämä kaikki tehdä mahdollisimman pian valmiiksi mutta yksinkertaisesti ajan määrä sekä raha tulee vastaan niin haluan priorisoida sellaiset projektit itselleni yksitellen järjestykseen mitkä haluan tehdä välttämättä, jotka näistä on nuo Isaac sekä Raphael.

Tällaista tällä kertaa ja nyt alkaa itsellä harjoitteleminen pikkuhiljaa Traconin esityskilpailua varten, mistä kerroinkin aikaisemmassa kirjoituksessani, kun cossaan Bryan Furya Tekken 3:sta. Nähdään kaikki conissa ja tulkaa toki tervehtimään jos löydätte minut. ;)

Until next time, Ciao!

3 kommenttia:

 1. Weiss peruukki odottelee täällä meillä vieläkin että isäntänsä sen huolisi kotiinsa ;)
  Kuvia pitäis sulle varmaan siitä ottaa.. :o

  VastaaPoista
 2. Minusta nuo kaikki näyttää hyviltä. xD Mutta siis jos itse tuntuu siltä että taidot ovat kehittyneet sen verran paljon ettei halua pukua enää pistää päälle -mutta ei kuitenkaan heittää hukkaan pukua- niin ajattelin että yks hyvä vaihtoehto vois olla myydä se. :) Saisit rahaa materiaaleihin tehdä se uudestaan mutta parempana ja joku toinen sais iloa siitä edellisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyminen mahdollisuus sekin, mutta koska omasta mielestäni kädenjälki ei ole tarpeeksi siistiä niin en ala keskivertoja töitä myymään ihmisille sekä olen säilyttänyt tähänkin saakka kaikki pukuni, koska jokainen puku sisältää tärkeitä muistoja + ainahan puvun kierrätys on toinen mahdollisuus.^^

   Poista