Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 20. tammikuuta 2014

Yukicon = Kireät bootsit, kireä pakkanen sekä kiireistä ohjelmanpitoa.

Conivuosi tältä vuodelta on nyt saatu korkattua Yukiconin päätyttyä onnellisesti. Loppujen lopuksi tapahtumassa en pystynyt paljoa ottamaan rennosti ja kierrellä tapahtumaa omien kiireiden takia ja siten en mitään virallista coniraporttia voi alkaa tekemään kaikista tapahtuman hyvistä tai huonoista puolista vaan niistä asioista, joissa olin osallisena ja osuivat silmiini.


Kohti conia
Tosiaan siis viikonloppuna olin FFFollowers-porukalla pitämässä taasen FFFightia, johon loppujen lopuksi meni koko lauantai-päivä eikä ehtinyt päivän aikana kierrellä tapahtumassa kuin alkuillasta jonkin aikaa, kunnes väsymys iski ja halusin majapaikalle reissata lepäämään.


FFFollowers on täynnä vakavasti otettavaa porukkaa! :D

Koska ohjelmaperuutuksia oli tullut erittäin paljon niin Louhisalissa, jossa me esiinnyimme olimme päivän ainoa ohjelma, joten saimme olla treenaamassa rauhassa lavalla esitystämme sekä käyden läpi tekniikkavastaavien kanssa soundcheckia ja muita järjestelyjä. Tätäkin kautta haluan antaa isot kiitokset Louhisalin tekniikasta vastanneille sillä yksinkertaisesti KAIKKI toimi juuri kuten piti meidän ohjelmamme aikana ja ikinä ei ole näin hyvin onnistunut tekniikan puolesta esityksemme, kuin Yukissa tällä kertaa.


Tapahtumassa ainoa pukuni oli siis Dragunov Tekken-pelisarjasta. (Kuvaaja: Konsta Väänänen)

FFFightia varten käsikirjoitimme pienimuotoisen tarinan, jota me pitäjät näyteltiin ohjelman ohessa, kun ennakkoilmoittautuneet sekä innokkaat yleisöstä saivat käydä lavalla taistelemassa muiden iloksi. Vaikka meidän pitäjien puolesta ei aivan parasta mahdollista showta saatu aikaiseksi niin teatterikokemuksen kautta tulleella improvisaatiolla sai esitykseen lisätempoa, joka tehosi yleisöön hyvällä tapaa ja kaikki tuntui viihtyvän ohjelmassamme. Kiitokset osallistujille sekä yleisölle, jotka tulitte faittiimme.


Ystävälleni, joka ei tapahtumaan tullut ostin ison Nemuneko-pehmon, joka lauantaina hetken aikaa herätti ihmisten silmissä paljon ihastusta, kunnes kissa pääsi turvaan majapaikalleni.^^

Eikä aikaakaan, kun sunnuntai koitti ja oli aika uusille jutuille. Ennen tapahtumaa minut oli kutsuttu esityskilpailun tuomariksi, joka sunnuntai-päivänä olisi pidetty mutta liian vähäisten ilmoittautumisten sekä niistä vähäisistä tulleiden peruutusten johdosta koko kilpailu peruttiin lauantaina ja tilalle pidettiin nettipukukilpailu. Eli toisin sanoen meille tuomareille ei ollut töitä siihen tehtävään mihin meidät oli pyydetty. Kuitenkin meille annettiin tehtäväksi, että ennen nettipukukilpailijoiden esittelyä lavalla meidän piti antaa ohjeistetusti tärkeitä vinkkejä yleisölle puvun arviointiin liittyen, koska yleisöllä on tuomarointivalta nettipukukilpailussa totutusti.
Toivon ihmisten äänestävän oikeutetusti arvioimalla pukua oikein eikä äänestä sen takia, että ystävä on kisassa mukana tai muun vähäpätöisen syyn takia. Näin ei mielestäni kisaa pidä voittaa vaan pelkästään hyvin tehdyn puvun takia.


Me ''tarpeettomat'' tuomarit opettamassa yleisöä tuomaroimaan, jotta me olisimme entistä enemmän tarpeettomia.XD (Kuvaaja: Konsta Väänänen)

Tapahtuma läheni loppuaan ja oli aika hyvästellä ihmiset pikkuhiljaa ja pääsin lepuuttaamaan kipeitä jalkojani sillä Dragunovin bootsit ovat minulle liian pienet niin minulla on tällä hetkellä suuria kipua jaloissa ja rakkuloita. Sunnuntai-aamuna otin puolitoista grammaa särkylääkettä, jotta tunto katoaisi edes hetkeksi pois. Ohjelmaperuutukset olivat aika iso miinus mielestäni tapahtumalle mutta en voi syytä täysin tapahtuman järjestäjille antaa näistä peruutuksista. Mistäköhän äkilliset peruutukset johtuivat? Ken tietää.

Kiitokset vielä kaikille ihmisille, jotka jollain tapaa olitte kontaktissa minuun tapahtuman aikana vanhat sekä uudet tuttavuudet. Uusien ihmisten tapaaminen on aina yhtä ihanaa. <3 Seuraavat tapahtumani ovatkin vasta toukokuussa olevat Cosvision ja Mimicon näillä näkymin. Nyt keskityn talven harrastajateatterini näytelmään ja edistän cosplayprojektejani eteenpäin, joten ei muuta kuin kohti ääretöntä ja sen yli!

PS: Ohjelmajärjestäjille, vänkäreille sun muulle työvoimalle annettiin tapahtumalogolla laminoidut badget naruineen MUTTA EI MINULLE!!! Jostain oudon syystä minun nimellä varustettua lappua ei löytynyt ollenkaan, joten minulle tehtiin tällainen... No... En taida sanoa mitään. Erikseen piti minun sisäänkäynnillä vakuuttaa JV:t että olen todellakin ohjelmajärjestäjä, koska ei TODELLAKAAN kukaan tällaisella badgella minua usko ohjelmapitäjäksi. XD


Voi... Sanonko mitä... Tämä oli isoin miinus tapahtumalle omalta osaltani mutta samalla tärkein muisto.

Until next time, Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti