Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Cosplaytanssiaiset vailla vertaistaan.

Ai niin olihan tuossa reilu kuukausi sitten nuo cosplaytanssiaiset missä tuli käytyä, joten voisin hieman siitäkin reissusta kertoa, kun hyviä muistoja siitä kokemuksesta jäi. Pukuni tapahtumaan oli Dragunov Tekken-pelisarjasta.


Minä ja tanssipartnerini. (Kyuu Eturaitti)

Cosplaytanssiaiset koostuivat siis historiallisista sekä wanhojen tunnetuista tansseista. Mielipiteeni oli tanssien osalta ennen tapahtumaa aika epäilevät, koska minulle kuten suurelle osalle muullekin miltei kaikki tanssit olivat ennalta tuntemattomia mutta ennen virallisten tanssien alkua annetut pienet opetussessiot helpoimmista tansseista auttoi eteenpäin ja sitten tositoimen alkaessa tunnelma oli katossa.


(Essi Hautala)

Vaikkei itsellä todellakaan mitään tanssijan taitoja löydy niin jotenkin ne sujui erittäin luontevasti ja ei olisi millään halunnut lopettaa tansseja kesken etenkään Gay Gordonin tanssia, joka oli ehdoton suosikkini koko illan ajalta. Kaikkiin tansseihin en osallistunut sillä jalkojani alkoi pakottaa liian pienet bootsit, jonka takia oli pidettävä välillä taukoja tankaten nestettä loppuiltaa varten.


Mm. Ystäväni Hitsuwan kanssa tuli iltaa vietettyä rennossa tunnelmassa.

Virallisten tanssiaisten loputtua oli vuorossa pienimuotoinen cosplayparikilpailu mihin ei ollut tarvetta osallistua ennakkoon. Itse jätin osallistumatta ja kannustin ystäväkaksikkoani, keiden kanssa saavuin tanssiaisiin yhdessä ja sattumoisin he saivat 1. sijan. (Onneksi olkoon heille! Eurokankaan lahjakortit menevät varmasti hyvään käyttöön^^.) Cosplaykilpailun jälkeen alkoikin sitten disco missä menoa riitti lavalla sekä sen ulkopuolellakin musiikin pauhatessa täysillä. Itse en paljoa tanssilattialla jalkojeni takia riehunut vaan nautin ihmisten kanssa keskustellen penkeillä rauhaisasti. Kiitokset vanhoille sekä uusille tutuille, jotka vietitte aikaa kanssani tuon illan aikana. Sitä ei voittanut mikään.


Koska kuvauspisteellä oli rekvisiittaa käytössä niin olihan sitä hyväksi käytettävä. (Kyuu Eturaitti)

Tapahtuma oli ensi kertaa järjestetyksi oikein onnistunut ja en oikein mitään negatiivista osaa sanoa tanssiaisista ollenkaan. Ohjelmaa oli sopivasti, ruokailutarjonta oli upeaa, ihmisiä oli sopiva määrä jne. Lista on loputon. Toivon todellakin, että tällaiset tanssiaiset tullaan järjestämään uudestaan ja ehkäpä hieman isommalla skaalalla. (Toisaalta 150-200 alkaa olemaan maksimi mielestäni tällaiselle tapahtumalle sillä muuten se menettää ''touchinsa'' niin sanotusti.)

Until next time, Ciao!

2 kommenttia:

 1. Mua on nä cosplaytanssiaiset ihmetyttänyt jonku aikaa että minkälaiset ne oikein on joten kiitos tästä postauksesta! Kuulostaa yllättävän mukavalta (vaikka ei tanssia edes osaisikaan)! Kiva nähdä että Hitsuwa oli siellä myös. :)
  Pakko sanoa vielä että tuo kuva missä sulla on aurinkorillit on aika boss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi osanottoa seuraavaan kertaan, jos tällaiset järjestetään vielä.

   Heheh, oli jonkinlainen kuva otettava rekvisiittojen kanssa niin ajattelin pysyä hieman teeman mukaisesti minkälainen puku minulla oli käytössä. :D

   Poista