Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Cosplay, conit, teatteri jne... Liian monta rautaa tulessa.

Cosplay ja conit ovat minulle tärkeysjärjestyksessä tällä hetkellä hieman taka-alalla, kun seuraavat tapahtumani ovat vasta toukokuussa olevat Cosvision ja Mimicon. Tässä kevään ajan toisaalta pystyy sitten rauhassa tekemään pukuja kesää varten, ettei juuri ennen tapahtumaa suurella kiirellä ahkeroi pukuja valmiiksi toteamalla jälkeenpäin, että olisinpa aikaisemmin aloittanut. Hyvin hiljakseen olen monia pukuja siis toisin sanoen tehnyt.

Mihinkä se keskittyminen on sitten pääasiassa mennyt? Aikaisemmissa kirjoituksissa pikaisesti olen maininnut aloittaneeni harrastajateatterissä näyttelemisen ja meidän näytelmä on tällä hetkellä kovaa tahtia meneillään ja suosiota on riittänyt paljon. Mainittakoon vaikka, että tässä vaiheessa 5 loppuunmyytyä keikkaa on meillä ollut/tulee olemaan ja loppua ei näytä tulevan.^^ Jos jotakuta kiinnostaa Reino Helismaan elämäntuotantoon keskittyvät iltamat niin käykääpä tutustumassa Teatterimyllyn nettisivuihin. :)


Metrotytöt, Tapio Rautavaara, Pekka, Pätkä ja Justiina, tukkilaiset, Meksikon pikajunan gangsterit sekä muita tuttuja!


  
Teatterista saa mukavaa esiintymiskokemusta cosplaykilpailuja varten mitä itsellä ainakin tulee olemaan pari kesän aikana. Mainitsinkin tehneeni monia cosplaypukuja hiljakseen mutta varmasti. Mitäs kaikkea sitä on sitten tullut tehtyä?

Ensimmäisenä virstanpylväänä mainittakoon, että olen VIHDOIN saanut valmiiksi Xiba-cossini Soul Calibur V:stä. Photoshoot-kuvia ei tästä cossista tule kuin vasta myöhemmin keväällä ja Mimiconin esityskilpailuun suunnittelin osallistuvani tällä puvulla. Viime vuoden Animeconissa oli jo aikomus osallistua esityskilpailuun tällä, joten käytän samaa esitysideaa mitä ajattelin silloinkin käyttää. Ääniraita sun muut pienet rekvisiitat sattuukin olemaan valmiina kisaa varten.^^


Häntä on karvainen ja ihanan pörröinen. <3

Black Ranger-cossi edistyy hiljaa mutta varmasti. Vaikein osuus puvusta on enää jäljellä eli kypärän viimeistely. Oikeastaan taistelen sen kanssa aivan hirveästi ja en meinaa millään saada siitä juuri sellaista minkä itse haluisin. Olen antanut sen olla jonkin aikaa sivussa ja keskityn sen tekoon myöhemmin, kun olen suunnitellut miten saan sitä paranneltua ja viimeisteltyä. Erillisen kirjoituksen teen sitten Rangerin puvusta, kun olen saanut sen valmiiksi myöhemmin keväällä.

Tässä puku muuten täysin päällä poislukien kengät.

Sitten on eräs ryhmäprojekti mihin olen ollut lupautuneena jo viime vuodesta saakka ja toteutamme ideamme ensi kesänä jossain conissa. Mikä tämä projekti on? Vihjeenä sanon vain, että kyseessä on eräänlainen Pokemon-nukkeshow missä ainakin Diglett on osallisena... Tarpeeksi outo projekti, joka varmaan herättää monen mieleen kysymyksiä ja mietintää. Tästä sitten myöhemmin lisää. Stay tuned! ;)
 Vuodenvaihteessa juttelin ystäväni kanssa mahdollisesta WCS-karsintaan osallistumisesta tälle vuodelle, johon ehdotin itselleni hahmoksi Yun-Seongia Soul Calibur II:sta. Kyseistä pukua on myös aloitettu ja alla olevassa kuvassa näette, että olen joitain asusteita paitaan tehnyt, housuja aloitellut sekä miekkaa suunnitellut. Mutta koska kyseessä on pitkäaikainen projekti niin en tätä isolla kiireellä edistä sillä muut projektit, jotka olen maininnut tässä kirjoituksessa ovat etusijalla tähän nähden.
Tässä olikin kaikki tältä erää. Yritän väsätä parhaani mukaan tänne tekstiä sen mukaan, kun sisältöä keksin.

Until next time, Ciao!

1 kommentti:

  1. Hmm Pokémon-nukkeshow herätti kiinostukseni.. minkälainen se mahtaa olla.. ~ :'D

    VastaaPoista