Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Desucon 2014 - Vermilion Cityn Kuumat Kaivosmiehet: Miehet puolialasti siis TÄÄH!!??

Miltei vuoden tekeillä ollut projektimme nousi piilostaan vihdoin ihmisten tietoisuuteen Desuconin sunnuntaina, kun poikien kanssa piilouduimme pukuhuoneeseen ihomaalaamaan toisiamme sekä laittamaan puvut päällemme. Kyseessä oli siis Pokemon-esityksemme, joka kantoi nimeä ''Vermilion Cityn Kuumat Kaivosmiehet!'' ja hahmomme oli Diglett eri teemojen mukaisesti. Itselle otin rooliksi hoitaja-Digletin, joka valitettavasti suunniteltiin vähiten vaatteita kantavaksi... Monta kertaa ennen tapahtumaa kirosin itsekseni, että mihin olenkaan ryhtymässä. :D Emme siis kertoneet puvuistamme ollenkaan ihmisille, jotta heille tulisi täydellinen yllätys itse tapahtumassa esityksemme sekä pukujemme osalta. Esityskilpailussa esityksemme alettua ainakin reaktioista päätellen kukaan heistä ei odottanut mitään sen kaltaista showta mitä tulimme näyttämään (...Hyvällä tapaa siis.).


Treenikuvamme ovat kyllä aika... Ainutlaatuisia ellen itse sanoisi. :D

Miten minä sitten jouduin osaksi tätä projektia? Kaikki alkoi oikeastaan tasan vuosi sitten olevassa Desuconissa, jossa esityksen suunnittelijamme Miksu jo ehdotti tämän olevan hänen mielessään ja kysyi minua mukaan esiintymään yhtenä näyttelijänä. Lupauduin alustavasti tähän mukaan, kunnes sitten vuodenvaihteessa puoli vuotta sitten aloimme oleellisesti esitystä sekä pukuja suunnittelemaan.


Pientä laittautumista vaille valmiit kypärät.

Itse en oikeastaan muuta tehnyt esitykseen oleellisesti, kuin hahmojen suunnittelussa vaatteita päätin mitä käytettäisiin sekä tein kaikille ryhmän jäsenille Diglett-kypärät. Kypärissä käytin paperimassaa mutta niiden teosta tarkemmin voin kertoa toisessa julkaisussa, jos saan inspiraation tehdä julkaisun siihen liittyen.


Sandstorm-isku in action! (Konsta Väänänen.)

Esitystä ajatellen olimme siinä mielentilassa, että menemme lavalle nolaamaan itsemme, jotta yleisö viihtyisi mahdollisimman paljon (Vähäinen vaatetus jne...). Moni ei huumoripitoista esitystä tämän seikan takia uskalla tehdä mutta me emme antaneet nolostumisen estää meitä yleisöä viihdyttämästä parhaamme mukaan. :) Teimme lavalla parhaamme ja jälkeenpäin tuntui siltä ettei 5 minuutin esityksemme riittänyt lavalla olemiseen vaan olisi vain halunnut jäädä pitemmäksi aikaa. :(


Konsta Väänänen.
¨
Esityksen loputtua raikuvien taputusten ja huutojen saattelemana tyytyväisinä totesimme bäkkärillä toisillemme esityksen onnistuneen ja emme parempaa palkintoa itsellemme voi saada kuin, että yleisö piti esityksestämme ja sen me saavutimme. Tässä vaiheessa esityskilpailun tuloksilla ei ollut enää väliä ainakaan minulle, jotka julkistettaisi päättäjäisissä.

Pikaisen photoshootin ja peseytymisen jälkeen vaihdoin siviileihin lopputapahtuman ajaksi ja oli yllättävän rentouttavaa, kun kukaan ei tunnistanut minua Digletiksi ja sai olla rauhassa. :D (Ehkäpä kypärällä oli vaikutusta asiaan.)

Tietojeni mukaan esityskilpailuun oli tullut jopa 10 ilmoittautumista mutta loppujen lopuksi lavalle päätyi vain 4 esitystä, jonka johdosta vain paras palkittiin normaalin top3:sen sijaan. En tajua ollenkaan tätä Suomen kisaskeneä missä innolla ilmoittaudutaan kilpailuihin mutta tapahtuman lähestyessä todetaan, ettei pukua saa valmiiksi ja perutaan ilmoittautuminen parhaimmillaan muutama tunti ennen kisan alkua. Toki ymmärrettävää on se, jos tulee päällekkäisiä asioita, jotka ovat kisan aikana tärkeämpiä, kuten sukujuhlat, pääsykokeet tms. mutta useasti syy on juuri se, ettei aloiteta pukua ja esityksen suunnittelua ajoissa ja sitten jäädään pois kisasta. Hyvät ihmiset siis! Jos suunnittelette osallistuvanne cosplaykilpailuun olkoot se minkä tyyppinen tahansa niin aloittakaa mahdollisimman ajoissa valmistautuminen ja tehkää se ilmoittautuminen, JOS olette täysin varmoja pääsystänne kilpailuun. Itse juuri tämän takia aloitan projektini hyvin ajoissa, jottei itseni kohdalla tätä milloinkaan tapahtuisi.

Päättäjäiset koitti ja heti alkajaisiksi cosplayvastaavana toiminut Maria *Ilona* Parviainen asteli tuomariston kanssa lavalle antamaan tulokset esityskilpailusta. Tuomarointiperusteluja kuunnellessa jännitys kasvoi entisestään, kunnes mikistä kuului '' Voittaja on esitys... No 2: Vermilion Cityn Kuumat Kaivosmiehet!*... AAARGHHH!!!! Se huudon määrä mikä tuli meistä jätkistä lähestyessämme lavaa! Lavalla onnitteluiden jälkeen pidin käsiä naamallani yrittäen peittää mahdollisen herkistymisen (Joka oli kyllä tosi lähellä...), jonka jälkeen lähdimme lavalta pois. ;__; Kuukausien työ tuotti hedelmää vaikkei siis tarkoituksemme ollut lähteä hiki hatussa kilpailua voittamaan vaan yleisön viihdytys.

UOORGH DIGLETT-POWEEERR!!! (Tapio Matikainen.)

Tähän loppuun laitan vielä kirsikkana kakun päälle 2 videota joista toinen sisältää Behind The Scenes-materiaalia treeneistämme sekä valmistautumisesta esityskilpailuun sekä monien kaipaama esitysvideo omasta esityksestämme! Toivottavasti pidätte molemmista. :)
Kiitokset kaikille ihmisille, jotka tulitte antamaan välitöntä palautetta esityksestämme, kanssakisaajille, yleisölle, Desulle, Urholle ja etenkin Miksulle, jota ilman tätä koko esitystä ei olisi todellakaan tullut! Desucon on nyt ohi ja uudet seikkailut odottavat meitä jokaista! Animecon on seuraava tapahtuma itselleni ja siellä FFFollowersin kanssa pidämme käsikirjoitetulla juonella höystetyn esityksen itse suunnitelluilla OC-hahmoilla. Niistä lisää sitten myöhemmin. :)

Until next time, Ciao!

17 kommenttia:

 1. Harmi että olin sunnuntaina kipeä niin en päässyt näkemään tätä livenä.
  Oli kyllä aivan loistava esitys. Sandstorm kohta oli nerokas. ('u')b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Itsellä on tapana jokaisesta kisaesityksestäni nykyään kuvata tallenne, niin ei tarvitse jännittää jälkeenpäin, että onkohan joku toinen mahdollisesti kuvannut.

   Poista
 2. Itse näyttelijäntyötä Helsingissä opiskelleena tanssijanaja cosplaytuomarina (ei tosin tässä conissa) sanon, että tiesin teidän voittavan jo kisan nähtyäni, meinaan, että shownne oli ainoa laatuaan, ja kypäristä huolimatta intonne näkyi parvelle saakka. Nuoresta iästänne huolimatta teillä on jo lavakarismaa :)
  Kiitos pojat, olitte ilo silmälle ja sain päivän naurut ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla palautetta alaa osaavalta! Tosiaan minun lisäkseni Urho kanssa ollaan aktiivisia harrastajateatterien näyttelijöitä, sekä koko porukalla muutenkin esiinnymme yhdessä tapahtumissa mm. FFFightien pidon merkeissä. Suunta on vain ylöspäin ja mukava, että yhteistyömme näytti tulosta tämän esityksen kohdalla. :)

   Poista
 3. Tuo teidän mysteeri-projektin nimi oli jotaki niin kaunista! Harmittaa että en pääsy katsomaan teitä livenä mutta katson nuo videot vähän myöhemmin. Isot - ja kuumat - onnitelut teille kaikkile! Varmaan teki tuo kakkos-sija teidän päivän kun ette sitä odottanut! Ja pitäähän sitä joskus itseäki tarjotta (katso vain meikän derpejä xD) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista.^^ Me siis voitimme esityskilpailun, kun vähäisen osallistujamäärän takia vain paras palkittiin. No 2:lla tarkoitin meidän esitysnumeroamme. :)

   Poista
  2. Ai, käsitelin sitten vähän väärin mutta onneks olkoon kuitenki! ^w^

   Poista
 4. Tuo esitys oli vain jotain niin kaunista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos! En oikein tiedä kauniista mutta paljasta pintaa oli ehkäpä liiankin riittämiin. :D Hieman yli rajojemme vedettiin ehkä mutta tehtyä ei saa enää peruuttamattomaksi.

   Poista
 5. Oikea esitys voitti! Olin ykkösparvella hurraamassa.

  VastaaPoista
 6. Toi esitys kyllä toi ja jätti hymyn huulille :D :D :D!! aivan mahtava show voitto meni kyllä oikeeseen osoitteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esityksemme päätarkoitus ainakin kohdallasi onnistui sitten.^^ Yleisön viihdyttäminen ja naurattaminen.

   Poista
 7. Emmie kestä kun ootte niin ihania. Tällä oli niin hyvä aloittaa sunnuntai aamua. :'--DD ♥

  VastaaPoista
 8. Tuo esitys on vaan niin loistava!
  Ideat on mahtavia ja huumoria riittää. Ei voinu muuta ko nauraa ittensä alas penkiltä xD

  Tehkää joku toinenki esitys, kattojia riittäis :)

  VastaaPoista
 9. Tä on niin hyvä ja hauska esitys että lakki pois ja kumarrus! :'D
  Harmittaa ku en nähnyt livenä vaikka Desussa olinki mutta hyvä se on katsoa näin videosta myös jälkikäteen! Aivan loistava!! *thumbs up*

  VastaaPoista