Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 14. elokuuta 2014

3 vuotta cosplayblogistin elämää! (Synttäriarvonta = PROPPI!!!)

Aina eksyessäni bloggerin profiilini pääsivulle nähden eri statistiikat lukijoiden ja sivukävijöiden määrästä saavat aina minut ihmettelemään ''MITÄ!?''. Henkilökohtaisesti itselle näin suuret lukijamäärät ovat yllätys, kun tosiaan näen itseni vielä samanlaisena tallustelijana, kuin vuonna 2010 Desuconissa jolloin aloitin cosplayn harrastuksen. Reilu vuotta myöhemmin 2011 innostuin ajatuksesta alkaa pitämään omaa cosplayblogia. Ensiksi näin sen rauhoittavana tapana purkaa itselle tärkeän harrastuksen aiheita tekstin muotoon mutta kirjoitus kirjoitukselta myöhemmin alkoi näyttämään, että muitakin kuin harrastajaystäviäni alkoi blogini kiinnostaamaan ja tähän en ole vieläkään täysin tottunut.

Sen vuoksi on siis tehtävä pieni synttäripostaus ja julkaista lukijakilpailu. (Josta kirjoituksen lopussa enemmän tietoa.)

PS: Saatte muutaman cosplaykuvan Närconista tähän kirjoituksen väliin, kun sain vihdoin nämä käsiini.^^


Ocelot - Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Kuvaaja: Anders Persson.)

Viimeisin vuosi cosplayn ja conien kohdalla on ollut todellista vuoristorataa. 3 esityskilpailua takana (Tracon 2013, Mimicon 2014 ja Desucon 2014.), joista 2 kpl 2. sijaa sekä viimeisimmästä 1. sija ystävien kanssa, Final Fantasy Fight ollaa pidetty pari kertaa tänä vuonna tammikuun Yukiconissa ja viime kuun Animeconissa, proppiluentoa pidetty Cosvisionissa sekä naapuriimme Ruotsiin seuraamaan Närconin NCC-mestaruuskisoja. Nyt vielä tämä cosplayvuosi pitäisi saada kunnolla päätökseen Traconissa mahdollisesti kisaamassa World Cosplay Summit-karsinnoissa tai esityskilpailussa mutta tämä selviää ensi viikolla toisen ilmoittautumisen auetessa.
Suomen coneissa ei tule enää käytyä vain pelkästään kävijänä. Näen itselleni tarpeellisena olla jotenkin esillä tapahtumassa olkoot se sitten ohjelmapito, kisaaminen, ystävän avustaminen tms. koska näin saan enemmän tapahtumasta irti ja jos pystyn tapahtuman kävijöille tarjoamaan sisältöä ja viihdykettä niin tunnen itseni vielä enemmän iloiseksi. Olen kunnianhimoinen ja pyrin aina tässä harrastuksessa hieman eteenpäin pääsemään taitojen ja itseni ylittämisen kohdalla. Cosplayssa jatkuvaa kehitystä pukujen teossa haluan tehdä ja sitten mahdollisesti tulevaisuudessa olla enemmän ohjelmanpidossakin mukana tapahtumissa.


Bryan Fury - Tekken 3 (Kuvaaja: Minorea.)

Tästä harrastuksesta tekee erittäin mieluisan sen kautta saadut ystävyyssuhteet ja uudet tuttavuudet. Ilman conien tuomaa yleistä hyvää mieltä, rakkaita ystäviäni ja teitä lukijat en tätä harrastusta jaksaisi tehdä ellei tämä olisi niin mieluisaa. :)

171 julkista lukijaa, miltei 35500 käyntikertaa, 101 julkaisua ja satoja kommentteja... Ei voi muuta sanoa kuin iso kiitos kiinnostuksestanne blogiini näiden vuosien varrella! Pyrin olemaan aktiivinen täällä blogissa ja ettei juttuni muutu tylsiksi ajan myötä. <3

3. vuotissynttäreiden kunniaksi päätän pitää KILPAILUN missä jollakulla TEISTÄ lukijat hyvät on mahdollisuus voittaa henkilökohtaisesti itse valitsemanne PROPPI johonkin cosplaypukuunne minkä minä teen teille! Intohimoisena cossaajana itse olen keskittynyt enemmän proppien eli toisin sanoen aseiden tekoon cosplaypukuihin, joten näen tässä mahdollisuuden myös kehittää taitojani propintekijänä.

Miten voit osallistua sitten tähän kilpailuun? Riittää, että kirjoitukseen kommentoit ja kerrot mitä mieltä olet blogistani yleisesti. Palaute voi liittyä suoraan minuun, cosplayhini, blogini aiheisiin tai muuhun aihealueeseen olkoot palaute positiivista tai negatiivista. Haluan kehittyä bloggaajana, joten tällainen palaute olisi erittäin mukavaa saada. :) Kilpailu kestää 31.8.2014 asti eli siihen mennessä tulleet palautekommentit ovat osallisena kisassa ja arvon heistä voittajan 1.9.2014 ilmoittamalla täällä blogissa tai ottamalla voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Onnea kaikille kilpailuun ja kiitokset vielä kaikille näistä vuosista! :3

27 kommenttia:

 1. Todella ihana blogi, ja todella paljon kiinnostavia tekstejä, ainut ehkä miinuksena on kyllä blogin ulkomuoto, että sitä voisi hieman muokata että näyttäisi paremmalle silmään. Mutta, sun jutut mistä kerrot coneista ja cosseista on ihanaa lukea, koska se on selvä juttu, että sulla on inothimoa tätä harrastusta kohtaan. (Plus hei, ihanaa kanssa lukea miesten kirjoittamaa blogia cosplaysta ja coneista!) Mutta tosiaan, ainut negatiivinen palaute on kyllä blogin ulkomuoto. c: ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että intohimo on välittynyt tekstistä ja se näkyy muillekin. :)

   Blogin ulkoasu tosiaan on ollut täysin sama blogin olemassaolon ajan ja onkin käynyt mielessä, että sitä muuttaisin ja kommenttien perusteella näin tulee tapahtumaan myöhemmin syksyllä sitten.

   Poista
 2. Oma lemppari on kyllä ollut proppien wipit! c: Niitä on ollut ihana lukea ja ihastella kaunista ja ammattimaista työjälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.^^ Nollasta on aloitettu ja joka työn jälkeen on hyvä huomata kehittyneensä hieman jollain tekemisen tasolla. :)

   Poista
 3. Oon aina tykännyt lukea blogiasi ja siitä kuinka innostuneesti asiasi kerrot. Päivää piristää aina kummasti kun huomaa uuden tekstin ilmestyneen. Oma cosplay innostukseni laski aikoinaan mutta blogiasi seuraanneena oon saanu hieman innostustani takaisin. Blogin ulkoasu ja tekstien fontti ei kyllä ole mieleeni mutta asiahan on tärkein :) Jatkahan samaan malliin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja näin aionkin jatkaa! Kohti ääretöntä ja... Mitenkäs se nyt menikään? :D

   Poista
 4. Vaikken vakituinen lukija olekaan, olen silti tätä seuraillut:3
  Palautetta halusit, palautetta saat~
  Ulkoasusta sanon näin, että siihen en edes voi sanoa sanaa, sillä se määräytyy pitäjän henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. In my opinion, mikään ei ole liian räikeää eikä mikään liian mitäänsanomatonta. Harmonia pelaa^^
  Panostus yleisesti blogiin on hyvä, kirjoitus sujuu (ilman jäätäviä yhdyssanavirheitä ja muuta huolimattomuutta). Kuvat on myös vaivalla otettuja, eikä pikanäpsäisyjä aka "Sori laatu muita kuvii tulee myöhemmin vaikka oikeesti ei tule lol". Cosplayblogeja on paljon, mutta tämä erottuu hyvällä meiningillään edukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen kirjoituksen pyrin tekemään selkeänä kokonaisuutena ja, jotta sen julkaisen siinä pitää olla sisältöäkin enemmän, että kiinnostus pysyy blogiin ihmisillä kokonaisuudessaan. :)

   Poista
 5. Olen niitä lukijoita jotka ei koskaan kommentoi, mutta olen kyllä lukenut melkein jokaisen tekstisi ja tykkään :)
  Blogissasi parhaita asioita on ainakin se, että keskityt siihen mitä teet, kirjoitat selkeästi ja rauhallisesti ja asian ytimestä. Ja tietenkin se, että teet upeita asuja ja oikeasti panostat niihin! Kirjoitustyylisi on kiinnostava ja mukaansatempaava, ja jotenkin siitä jää aina tosi hyvälle mielelle ^^ Itse myöskin cosplayharrastajana pidän tietynlaisena "cosplayblogimittarina" sitä, saako kirjoittaja inspiroitua jatkamaan omia keskeneräisiä ja jäätyneitä projekteja, ja siinä olet kyllä useamminkin kun vaan kerran onnistunut! c: Tykkään myös todella paljon sun cosplaykuvista joihin on aina ihan oikeasti panostettu, ja blogista puuttuu ne "no tein tällasen jonkun ja kuvasin viidessä minuutissa" -postaukset. :D Ulkoasusta olen monien nähnyt huomauttavan. Totta kai blogista saa näyttävämmän huolitellulla ulkoasulla, mutta toisaalta tykkään tästä sun pelkistetystä tyylistä. Eli jos tulet ulkoasua jatkossa muuttamaan, niin ei mua haittaa ollenkaan että pysyisi edelleen tällaisena vaaleana ja selkeänä. :)
  Jees, ei muuta kuin että jatka samaan malliin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos inspiroivaa motivaatiota kirjoitukseni on antanut omaan harrastukseesi. :) Tällainen juurikin antaa minulle voimaa jatkaa blogin pitoa. Kiitokset tästä.^^

   Poista
 6. Aivan mahtava blogi, kiva lukea kokemuksistasi ja proppiwippejäsi. Olet yksi lempi cossaajistani (cosplaysenpai) ja sulla on aina tosi hienosti tehtyjä cosseja >w< Jatka hyvää työtä~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti en odotuksia petä tulevaisuudessakaan. :P

   Poista
 7. Onnea blogin puolesta! Tykkään itse todella paljon WIP- kuvista, sillä niistä voi itsekkin oppia jotakin.^^ Postaat myös suhteellisen usein, mikä on todella hyvä ja pitää blogin hengissä. Blogin ulkoasu on ehkä vähän tylsähkö, että siihen voisi olla plussaa vähän panostaa. Mutta muuten hyvää työtä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisutahdin pitäminen tasaisena on välillä meinannut olla aikamoista taistelemista mutta kuitenkin tahdin olen saanut pidettyä hyvänä. Katsoo, jos tahti kiihtyisi tulevaisuudessa.^^

   Poista
 8. Onnea!
  Sun blogia on aina ilo lukea, se on selkeä ja kuvia on reippaasti tekovaiheista. Olet inspiraatio ja taitava cossaaja. :) Tykkään erittäin paljon sun kaikista WIP-postauksista ja on se aina boonus ku blogi on aktiivinen ja uutta juttua tulee. Jatka näin!

  Voisin tähän myös heittää että en tiedä onks tä vaan mun silmien ongelma vai ei mutta mulla on pieniä hankaluuksia lukea sun kirjoitusfonttia; se jotenki ärsyttää mun silmiä ja ne sit väsyy nopeammin lukiessa. :'( Blogin ulkoasua vois muutenki vähän upata, ehkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset palautteesta. :) Silmiin käy fontti? Hmm... Pitää katsoa sitäkin jatkoa ajatellen, jos löytyisi mieluisampi fontti käytettäväksi.

   Poista
 9. Onnittelut kolmen blogausvuoden täyttymisestä!
  Itse pidän eniten blogissasi hyvinkin perusteellisista WIP-postauksista, aktiivisesta kirjoitustahdista ja siitä, että olet mielipiteissäsi välillä hyvinkin tiukka mutta et koskaan aggressiivinen tai hyökkäävä. Joskus blogeja lueskellessa on tullut nähtyä kuinka kirjoittaja lyttää toisten mielipiteitä ja käyttäytyy turhan provosoivasti, mutta sinä pysyt neutraalina ja osaat keskustella asioista rauhallisesti. Ehdottomasti plussaa siitä! Mitä blogin ulkoasuun tulee, itse pidän yksinkertaistetusta teemasta. Ainut miinus tulee fonttivalinnasta, jota on varsinkin pidempien tekstien kohdalla vähän raskas lukea.
  Toivottavasti intosi ei hupene ja tekstejäsi saa lukea vielä toiset kolme vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.^^ Mielipiteiden kohdalla pyrin pureutumaan aiheeseen hieman pintaa syvemmältä ja en ala heti päältä syyttämään ketään jostain vaan mahdollisimman neutraali pyrin olemaan ja mahdollisesti jopa ehdottamaan jotain aiheeseen liittyen. Tekstit ei ole mieluisia lukea, jos lyhyesti ja ytimekkäästi avautuu jostain aiheesta ilman syvempää tietämystä asiasta vaan pidän siitä, jos saan lukijan itsekin miettimään asiaa hieman tarkemmin ja ehkä ajattelemaan toisella tapaa jotain asiaa. :) Sen takia tykkään paljon kirjoittaa mielipidepurnauksia.

   Poista
 10. Onnitelut 3 vuottias blogisyntäreille! Toivon että jatkat saman mallin ja tykkään tosi paljon sun blogirakennuksesta yleisesti. Sinulla on myös hyvä kuvalaatu, cossit *köhextrapisteetniihinarmeejantyypisiencosseihinköh* ja yksinkertaisesti sun blogi on siisti, raikas ja sinulla on järkevää asia mitä pistät ylös tänne. Kiva ja kiinnostava luento joka kerta. Kannustan ja respect.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kannustaa jatkamaan eteenpäin blogin pitoa. :) Kiitokset.^^

   Poista
 11. Heya! Ton facen kilpailuilmotus postin kautta vasta tosiaan tänne eksyin mut jäin sit lukee näitä juttujas ja tykkään kyl! Pitää ruveta seuraaman jatkossaki et mitä tänne kirjotellaan :D
  Mut nii blogista sit. Ulkoasuhan ei oo se kaikkein kaunein, en tiiä mitää blogspotista tai muust et miten sitä saa ite muuteltuukaa nii en osaa kyl siit paljo enempää sanoo et mitä vois parantaa tai muut, mutmitä nyt oon näitä juttuja lukenu nii ne ovat ainakin oikein hyviä!
  Teksit on viihdyttäviä/informatiivisia ja fontti on sellanen et sitä jaksaa kattoo ja siit saa selvää. Kuvat tekstinjakajana on aina hyvä juttu ja niitäki on kiva kattoo ku ne on hyvälaatusia ja kunnollisesti valaistuja! :D Et eihän se ulkonäkö tärkeintä oo kuhan sisältö on hyvää :> (+oikein mainioita cosseja, aivan upeita jotkut!)

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Ensimmäisenä haluan kiittää sinua ja onnitella blogistasi! Toivoen jatkat blogiasi ja cosplayta, koska olet aivan mahtava siinä mitä teet ja on ihanaa nähdä että teet jotain mitä rakastat. Pidän paljon kuvista blogissasi ja siitä että sitä on helppo lukea ja se on mielenkiintoista lukea. Olen saanut sinulta tosi paljon inspiraatiota ja rohkaisua koska innoitat tekemään kaikkea sen voiksi itse mistä pidät vain olemalla oma itsesi ja se on kunnioitettavaa. Ihailen ja kunnioitan sinua paljon ja toivon että saat paljon onnea ja menestystä tuleviin suunnitelmiisi.
  -Sugi_Kitty

  VastaaPoista
 13. Monien muiden tavoin tykkään blogisi aktiivisuudesta ja selkeydestä. Sulla on kiva kirjotustyyli ja omat mielipiteesi tulevat hyvin esille. WIP-postaukset on informatiivisia, ihan kun seuraisi vierestä cossisi edistystä, ja niistä on saanu iteki joskus idean tai pari ;)

  VastaaPoista
 14. Vaikka en suoranaisesti lukijalukija ole, kuitenkin tulee bongattua uusimmat bloggauksesi ani.mun kautta.
  Parasta blogissasi? Mielestäni tosiaan jo yllä mainitut WIP kuvat, koska jotenkin tykkään nähdä missä eri vaiheissa puku on. Toinen asia on kannanottosi ajankohtaisiin cosplayta koskeviin asioihin. Avointa ja rehellistä mielipidettäsi on mukava lukea, ja yleensä se tuottaa ajatuksia (silloin olen myöskin omia ajatuksiani blogiisi kommentteina jättänyt). Minusta kivointa on ollut lukea, että asiat joista bloggaat tuntuvat itsestäsi tärkeiltä joten ne tuntuvat jollain tavoilla niin aidoilta fiiliksiltä eikä miltään raportoinnilta.

  Jos jotain muuta pitää keksiä, niin lähinnä kiinnostaisi suhtautumisesti peruukkeihin omassa cosplayssasi (siis, et kuitenkaan taida niitä käyttää, mutta sitä, että oletko miettinyt koskaan asiaa ja miltä kanteilta). Sama myös kevyen meikkauksen kanssa, mielipiteesi siitä tai että oleko koskaan ajatellut asiaa. Lähinnä tuli ajatus vain pienen pienestä silmien (lähinnä yläluomen) rajauksesta, sillä silmäsi poppahtaisivat kuvista vielä kivemmin esille ^^.

  Ylipäätään sinulla näyttää olevan tosi hyvä draivi cossauksen kanssa. Uskon että sinusta vielä kuullaan paljonkin :D! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta palautteesta! : D Tosiaan peruukit... Jos yksinkertaisuudessaan selittäisin sen, että miksen käytä peruukkeja on että ne ovat heikoin lenkkini cosplayn harrastuksessa. Minulla ei ole lainkaan taitoja sellaisten muokkauksesta, stailaamisesta ja olenkin vain muistaakseni kahdessa cosplayssani käyttänyt peruukkia tähän saakka.

   Toisaalta miksi tykkään käyttää omia hiuksia niin sillä saa AINA realistisemman lookin, jos kyseessä on kuitenkin lyhythiuksinen hahmo, jonka voi toteuttaa omilla hiuksilla. Toinen asia on sitten toki hehtaarinkokoiset sekä muotoiset hiustyylit hahmoilla mitä näkee laidasta laitaan on miltei pakko käyttää peruukkia ja jossain vaiheessa se ehkä tuleekin itselle vastaan, että joudun alkaa peruukkeja käyttää enemmän mutta koska hahmoni joita olen cossannut ja aion tulevaisuudessa cossatakin ovat pääasiallisesti lyhythiuksisia tai muuten pää peitettynä en näe tarpeelliseksi hankkia peruukkeja ja, kun pystyn toteuttamaan omilla hiuksilla nämä projektit.

   Tässä onkin aihetta yhteen kirjoitukseen jopa! Kiitokset ideasta! <3 On ollutkin keskustelua ystäviltäni tähän aiheeseen liittyen. Jos sitä purkaisin tekstin muotoon myöskin? :)

   Poista
  2. Kiitos kattavasta ja mielenkiintoiseta vastauksesta. Totta tosiaan, olen huomannut, että hiuksesi sointuvat hienosti hahmon hiuksiksi, ja ilman peruukkiakin on toisinaan paljon parempikin :).

   Ja toisen aiheen lisäpurkauksia odotellessa ^^

   Poista
 15. Itse aloitin cosplayn vasta kohta noin vuosi sitten, enkä todellakaan itse ole mikään expertti kankaiden kuin myöskään muiden materiaalien kanssa :'D Aina kun on miulla tyssännyt jonkin cossin tekeminen niin olen aina kattellu näitä sun cossi kuvias ja lukenu näit tekstejä ja ihastellu niitä :D Nämä sun blogi tekstit tuovat tosiaankin mukavasti piristystä ^^
  Sun blogissasi on selkeitä kuvia ja tekstikin on selkeää, sekä (minun mielestäni) inspiroivaa :) Parannettavaa miusta ois tuo ulkoasu... mutta muuten blogi on oikein kotoisan tuntuinen :) (mun teksti rupe menee jo möhlimiseksi xD )mutta, vaikken itse kommentoi kauheasti kenenkään blogeihin, niin kuitenkin.... onnittelut blogisi puolesta! c: Minä sekä moni mukin odotamme varmasti innolla uusia blogi tekstejäsi! ;)

  VastaaPoista