Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 11. elokuuta 2014

Suunta kohti suurta World Cosplay Summit-karsintaa osa 3. (Ehkä...)

Näyttäisi siltä, että pitää omata salamarefleksit, jotta saa paikan Traconin kisoihin mukaan sillä heti ilmoittautumisen auetessa ei valehtelematta itsellä mennyt kuin reilu pari minuuttia kaavakkeen täyttöön ja en ehtinyt saamaan meille kisapaikkaa vielä, joten nyt voi alkaa virallisesti panikoida. >< Puolet kisaajapaikoista on nyt Traconin kisoissa mennyt ja viikon päästä aukeaa toinen ilmoittautuminen missä viimeiset puolet paikoista on avoinna haettaviksi. Toivon vain, ettei tule peruutuksia alkuinnostuksesta huolimatta ja sitten tuleekin tynkäkisa ja varasijoilla olevia ei oteta kisaan mukaan... Toinen mahdollisuus on, että pyrimme esityskilpailuun, jottei kuitenkaan kaikki tämä innokas kisavalmistautuminen hukkaan menisi... Aika näyttää ja katsotaan viikon päästä miten käy... :/

Vähän reilu kuukausi tapahtumaan enää aikaa ja puvut edistyy ongelmitta eteenpäin. (Ongelmitta... Miten tämä on mahdollista?..) Olen tietyllä tapaa jopa hieman yllättynyt, että olen n. 80 % saanut molemmista puvuista valmiiksi, joten jää enemmän aikaa siistimiseen ja huoltamiseen loppuajasta, kun saa viimeisetkin puvun osat ja asusteet tehtyä valmiiksi. Pystyy keskittymään myös parin kanssa esitykseen enemmän.

Aika taas päivittää hieman mitä kaikkea on tullut tehtyä viime julkaisun jälkeen. Alkaa kokonaisuudet näyttämään valmiilta pikkuhiljaa. -->
Yun-Seongin housut päätin tehdä kokonaan uusiksi, kun en ollut tyytyväinen ensimmäisten housujen kangasvalintaan. Vielä tulen paksuntamaan ja siistimään kuviointeja mutta tässäkin vaiheessa ne näyttävät jo hyviltä. Vyötärölle tulevat panssarikaistaleet on kahden napin koristelua vaille valmiita. Maalauksiakin ehdin parannella, jos riittää aikaa ennen tapahtumaa viime hetken silauksia varten.Yunin miekan pohja oli mökkini puuverstaalla reilun puoli vuotta odottamassa jatkotyöstöä ja viime viikonloppuna saatua itseni irti kaikesta muusta tekemisestä niin kahden päivän aikana sain väistimen ja maalauksen hoidettua ja lopputuloksen näette näistä kuvista. Henkilökohtaisesti tämä on yksi hienoimmista propeista mitä olen tehnyt ja pidän tästä ehkä vähän liikaakin <3. Pohja on vaneria ja väistinosat on tailteiltu finnfoamista sekä DAS:in muovailumassasta. Kahva on kangasteipillä päällystetty otteen parantamiseksi ja maalattu jälkeenpäin.

Esitystä ajatellen tulee olemaan haastavaa minulle miekan käsittely sillä vaikka osaan kyseisiä aseita käyttää niin proppi painaa hyvistä materiaalivalinnoista huolimatta melkoisesti, kun paino on jakautunut terässä hyvin laajalle, joka aiheuttaa lihassärkyä itselle oikeaan käteen. Pitää siis melkoisesti harjoitella oikean käden treenausta miekalla, että se tuntuu mahdollisimman luontevalta yhden käden miekkana.Raphaelin päällystakin leijonakuvioinnit tuli tehtyä viimeisenä osiona takkiin kangasmaalilla siveltäen. Hieman hankalaa oli saada koko kuviointi taiteiltua itse kaavapaperille, kun ei netin referenssikuvista mistään löydy selkeää kuvaa kuviosta, enkä itse omista kyseistä peliä, jotta voisin character view-ohjelmalla katsoa puvun kaikista kulmista läpi. Loppujen lopuksi selkeän kokonaisuuden sain hahmoteltua ja kelpo kuva tuosta kyllä tuli. :)


Raphaelin ja Yunin asusteet ja suojukset valmistuvat hyvää tahtia softiksen ja muovailumassan avulla ja nämä kiinnitetään pukuihin vasta viime hetkellä sitten pukuihin. Raphaelin housutkin ovat kiristysnauhaa vaille valmiita.


Rengasniittien lisäystä.


Herranjumala tämähän on 100. kirjoitukseni tänne blogiin sekä tällä viikolla blogini täyttää 3 vuotta! Pahoitteluni, etten nyt tähän mitään juhlajulkaisua ole tehnyt mutta luultavasti seuraava kirjoitus tulee sisältämään jotain koostetta synttärien kunniaksi. Kiitokset kaikille lukijoille, kun olette jaksaneet näin paljon seurata kirjoituksiani. On aina ollut rauhoittavaa kirjoittaa tänne blogiin ja päästä purkamaan itselle rakkaan harrastuksen aiheita teille lukijoille. <3

Haleja kaikille ja seuraavaan kertaan. o/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti