Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 1. syyskuuta 2014

Suunta kohti suurta World Cosplay Summit-karsintaa osa 4. (Mukana ollaan!)

Toinen osa Traconin cosplaykilpailujen ilmoittautumisen auetessa koneen äärellä nakutin syke korkealla tunnelmamusiikki taustalla pauhaen tietoja copypastettaen valmiiksi kirjoitettuja tekstiosioita mitä ilmoittautumiseen piti laittaa. Aikaa meni 59 sekuntia itsellä ilmon lähettämiseen ja onnekseni sain osallistujanumerosta päätellen VIIMEISEN karsintapaikan itselleni sekä parilleni. Olin innoissani, että kaiken odottamisen jälkeen se paikka vihdoin saapui itselle mutten ollut pitkään iloinen. Hieman olen harmitellut tätä ilmoittautumisjärjestelmää ja se näkyi monien ystävieni ja tuttujen poisjäännillä WCS-karsinnoista... Osa meni esityskilpailuun murtuneina osallistumaan mutta ei se täysin sama asia ole kuin WCS-karsinnat, jossa tasapuolisesti puku + esitys arvioidaan, kun sitten esityskilpailuissa esitys vain arvioidaan ja suurella vaivalla isompaan kisaan tehtyä pukua ei arvioida lainkaan.

Miten tätä tapaa voisi muuttaa? En osaa sanoa ja aika vain näyttää mihin tie johtaa. Kaikesta huolimatta kisapaikan varmistuessa palasin innokkaana pukujen kimppuun.

Pukujen viimeisen palapelin palasen sain tehtyä, kun projektin alusta saakka haamuilleet Raphaelin hanskat sain valmistettua. Päästin ehkäpä itseni helpolla, kun en ollut omiin tehtyihin hanskoihin millään tasoa tyytyväinen (Tein hanskoja 4 paria!) ja otin vanhat hanskat, ompelin lisäliepeet sekä maalasin hanskat oikeaa väriä täsmäämään. Valitettavasti Raphaelin liivin ja bootsien liila on hyvin oikukas väri ja en saanut millään täysin samaa sävyä eri maaleja sekoittamalla, joten pieni sävyero on hanskojen ja muiden vaatteiden välillä.


Siistimistä ja paikkaamista kaipaavat vielä.


Bootsien kanssa tuli ongelma vastaan, etteivät ne meinanneet pysyä millään pystyssä vaikka vyöt kiristi kuinka tiukalle reittä vasten. Ongelman ratkaisemiseksi ompelin kiinnitysnapit bootsien varteen sekä vastakappaleet housuihin, jotka estäisi bootsien varsia tippumasta vaikka vyöt pettäisivät.

Yun-Seongin käsipanssareiden kiinnitysmekanismiin en ollut tyytyväinen ja mietin pitkään miten saisin avonaisen typerän näköisen tarrakiinnityksen muutettua siistimmäksi, kunnes päässäni syttyi valo. Piilovetoketju! Säntäsin heti Eurokankaaseen ostamaan pari koevetoketjua ja ne toimivat täydellisesti! Siisti avonainen sauma käden alla on nyt hyvin peitettynä vetoketjulla, jolla saa panssarin pidettyä kädessä varmasti.^^

Puvut ovat kokonaisuutena täysin valmiita (Poislukien Raphaelin Flambert-pistomiekka, jonka parini tekee itse.), joten nämä viimeiset puolitoista viikkoa ennen Traconia menee pukujen viimeistelyn ja siistimisen kanssa. Lisäksi ensi viikonloppuna on esityksemme treenaus kuntoon. Ääniraita on parini käsialaa täysin ja koreografian hiomme kuntoon ääniraidan kanssa. Jos jotain uskaltaisin sanoa esityksestämme niin se on perinteistä käsialaa mitä Urholta ja minulta on näkynyt aikaisempina vuosina, jos joku on sattunut näkemään kilpaesityksiämme aikaisemmin. ;)


Danza de la Espada!!!

Ennen Traconia ei enää päivityksiä tänne blogin puolelle WCS-asioiden puolesta, joten nähdään Tampere-talon lavalla sitten ihmiset!

PS: Blogini synttäriarvonta on päättynyt ja sain paljon palautetta blogiini liittyen. Kiitokset osallistuneille ja kommentit huomioonottaen alan muokkaamaan blogiani hieman (etenkin ulkoasua.). Seuraavien päivien aikana paljastan erillisessä kirjoituksessa arvonnan voittajan ja otan häneen yhteyttä henkilökohtaisesti seuraavien viikkojen aikana.


3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! ^.^ Ja tsemppiä kisaan! (:

    VastaaPoista
  2. Woaah, ei voi kuin antaa aplodit, että puvut ovat jo valmiit ja on noin paljon aikaa viimeistelylle! *nimimerkillä viimeiset ompelut coniaamuna*
    Hyvältä näyttää, hirmuisesti onnea kisaan! Vaikka en paikalle pääsekään, niin odotan innolla, että saan nähdä esityksenne myöhemmin videolta. :3

    VastaaPoista