Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 5. syyskuuta 2011

Aftercon hangover (Tracon VI)

Yksi coni takana taas ja yhtä kokemusta rikkaampi hyvässä kuin pahassakin mielessä. Hyvässä mielessä, että perinteisesti tapasi vanhoja ystäviä ja tutustui uusiin tuttavuuksiin^^. Pahassa mielessä, että väsymys-level oli -9000 lukemissa + nestelinja ruokaosaston kohdalla antoi kivasti fyysistä rasitetta, kuten myös useat rakkulat jaloissani pienien kenkien takia :P. Ehkä opin tästä jotain uutta seuraavia coneja varten ja joskus vähemmän kärsisin cossaajien lempisanonnasta *cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä*.

Olin siis Final Fantasy 8:n Seifer Almasy koko viikonlopun ajan sunnuntain esityskisan takia, jossa esiinnyin. Kuvia tule myöhemmin toisessa postauksessa, kunhan saan shootistamme järkevän näköisiä kuvia itselleni.

Itsellä ohjelmanumeroiden seuranta jäi vain lauantain cossikisan katsomiseen. Cosplayn taso oli HUIKEA ja voin vain kuvitella, miten vaikeaa oli WCS-karsinnan tuomareilla valita voittajaa edustamaan Suomea ensi vuoden finaaliin. Sunnuntai menikin itsellä esityskisan kanssa ahertaen. Kuten odotetusti, ei ryhmäni esitys innostanut itseäni, mutta ainahan minä dissaan esitykset, missä olen itse osallisena joten whatever.

Tracon VI ei yltänyt mieluisimpien conieni listaan eikä taaskaan huonoimpienkaan listalle. Perusconi toisin sanoen, vaikka Tampere-talo on loistava pitopaikka kokonsa ja tilojensa suhteen :). Ehkä ensi vuonna sitten kokemus on toinenlainen, mutta sen näkee sitten.

WCS-karsinnan ja muiden cosplaykisojen katsominen antoi itselleni lisäpotkua omien projektien tekoon ja odotan innolla ensi vuoden kisarintamaa mitä tulee olemaankaan tiedossa^^. Mutta ensin on Cosplaygaala ja 90 % varma osallistuminen, mutta millä cossilla, sen päätän lopullisesti myöhemmin. Vahvimpana ehdokkaana on Weiss cossi, mutta katsotaan. Olisi toisaalta tylsää jättää Desutalks väliin, kun sattuu olemaan samana viikonloppuna samassa paikassa gaalan kanssa joten eksyn lauantaiksi varmaan sinnekin.

Eipä tässä muuta tällä kertaa, nähkäämme seuraavan kerran Hesan suunnalla lokakuussa. Pai paih -->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti