Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 17. joulukuuta 2011

Tilaustyö: Pandora Hearts - Alicen viikate osa 1

Tilaustöitä pukkaa lisää, joten pitää saada niitäkin pois tehtyä joskus. Nyt kyseinen tilaus oli melko yksinkertaisen muotoinen viikate mutta referenssikuvia katsellessamme tuli proppipajamme muiden tovereiden kanssa eteen ongelma terän paksuuden kohdalla, että turha alkaa puusta tekemään sitä, siitä tulevan suuren painon takia.

Mikä ratkaisuksi? Ongelman ratkaisu löytyi paikallisesta K-raudasta ja finnfoamista. Tästä aineesta tietämättömille finnfoam on siis lämmöneristelevyä, joita käytetään seinien, kattojen ja lattioiden eristeenä. Ei nyt ihan samaan tarkoitukseen tätä menty ostamaan mutta hyvä löytää tällainenkin halpa ja kevyt materiaali proppien tekoon.

Ensimmäinen kerta finnfoamia käsitellessä tuli tietenkin pelko, että tarvitsee pari harjoittelukertaa ennen kuin tulee kunnollista jälkeä. Lopulta päätimme tehdä 2 eri viikatetta ihan kokemuksen kannalta, joista asiakkaalle menevän viikatteen teräosion tekokuvia näyttelen tässä.

Saanen esitellä kiinnostuneen pajan jäsenemme Piparin propin kaavan kera^^
Vaikka itse sanonkin, niin ensimmäiseksi kerraksi tulos näyttää odotettua paremmalta. Innostuin aineesta sen verran, että aion tuohon suunnitteilla olevaani Kingdom Heartsin Cloudiin tehdä Buster Swordin tästä aineesta myös.
Sitten piirtäminen finnfoam levylle

Teräkulman hiominen

ja toki gessot päälle

Pidemmälle en päässyt tämän viikon tekoreissulla, joten toisen postauksen laitan ensi vuoden puolella, kun on varsi lisätty ja maalit päälle laitettu. Until then, Ciao!!!!

4 kommenttia:

 1. Paljos oli tavaran neliöhinta? Vai kuinkas isoina paloina tota myydään? XD

  Terve, ois pitäny ostaa tota itsekin silloin kaks vuotta sitten, ko faija otti ja teki mun keybladen kokonaan puusta.. sitähän siitä sitten heiluttelemaan ja sillai nii |D

  VastaaPoista
 2. Useimmiten niitä myydään 3000x600 mm kokoisina levyin ja ohuin paksuus mitä myydään on 30 mm mitä itse ostin ja levyn hinta vaivaiset 8.40 euroa. Hinta toki voi vaihdella kaupoittain mutta suurin piirtein noissa hinnoissa liikutaan.

  VastaaPoista
 3. Millä laitoksella tuota levyä paloittelit? Melkoisen röpöläistä jälkeä kun foamin sahaus jättää jälkeensä. Kuumalankaleikkuri?

  VastaaPoista
 4. Atlas: Leikkasin pistosahalla ja varsin siistiä jälkeä tuli. Toki sitä sotkuakin tuli, mutta onneksi imuri on keksitty siivoamista varten.

  VastaaPoista