Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 9. helmikuuta 2013

Tilaustyö: Saito Hajimen Katana & Wakizashi

Proppipaja on taas toiminnassa ja on aika laittaa viimeisimmistä tekeleistä tänne kuvia, mitä ollaan ystävien kesken tehty viimeiset päivät.

Tilauksena oli tällä kertaa Saito Hajimen miekat eli yksinkertainen wakizashi ja katana huotrien kanssa. Tästä sitten vain iso kuvaläjä tekoprosesseista ja toivotaan, että asiakaskin tykkää näistä.^^

Tämän kuvan pohjalta aloitettiin tekemään.Pohjatyöt tehtiin jo viime vuoden puolella ennen lumien tuloa puuverstaalla mikä on käytössäni niin on tässä pieni väli ollut, kun vasta nyt valmiista tuotoksista saa kuvia näytille. Deadline kuitenkin oli vasta ensi viikon Frostbiteen niin kuitenkin aikataulussa pysyttiin. :)Huotrien ja tsubien maalausta. Gessottu on kaikki pohjalta ja sitten maalattu päälle antaakseen se iki-ihanan metallin näkö ja kosketus.


Miau by Pipari.^^Teräosat miniatyyrimaaleilla maalattu ja kahvan pohjaksi käytimme kangasteippiä jonka sitten maalasimme hopeiseksi.Tadaa ja siinä on sitten valmiit tuotokset.

Tsukamakien teosta annan suuren kunniaosoituksen Urholle, joka meistä ainoana osasi ne tehdä kahvoihin ja täytyy sanoa, että lopputulokseen olemme kaikki tyytyväisiä.

Eivät tilauksemme näihin toki jääneet vaan lähipäivinä on tiedossa lisää päivityksiä toisten tilausten kohdalta, joten malttakaa vain.

Until next time, Ciao!

5 kommenttia:

 1. Nättiä. Hyvin nättiä.
  Tsuka-Makin tekeminen on oikeesti aika helppoa, itse opettelin sen pari vuotta sitten ajankuluksi, ja proppeja tehdessä se on osoittautunut korvaamattomaksi kyvyksi.
  Tuo kangasteipillä kahvan pohjustaminen on nerokasta o____o

  VastaaPoista
 2. Hieno katana ja wakizashi tuli. :) (PS. reffikuva ei näy)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.^^ Jostain syystä omalla selaimella näytti reffikuvan o.O. Nooh vaihdoin kuvaformaattia niin nyt pitäisi näkyä eri selaimilla.

   Poista
 3. Hei! Voisinko kysyä miten nuo huotrat on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huotrat on tehty kolmesta vanerikerroksesta, jotka on liimattu vain päällekkäin. Keskimmäisestä levystä on leikattu miekan menevät alueet pois, jotta miekka mahtuu sisään niin keskimmäiseen kerrokseen jää jäljelle liimausvaiheessa vain seinämät periaatteessa.

   Poista