Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 11. helmikuuta 2013

Tilaustyö: Sayaka Mikin cutlass-miekka.

Mistä näitä proppeja oikein tulee? No rankan työn ja monien kiroiluhetkien kautta tietysti! :) Nyt oli tekovuorossa poikien kanssa Puella Magi Madoka Magika- sarjan Sayaka Mikin cutlass-miekka. Henkilökohtaisesti opin uusia tekniikoita tätä miekkaa tehdessä ja olen tyytyväinen lopputulokseen. On se mukava oppia kaikkea uutta cosplayhin liittyen.^^

Mutta löpinät sikseen ja tässä olisi niitä tekokuvia.


Tästä kuvasta sitten alkoi suunnittelu ja tekeminen.
Tämäkin työ aloitettiin viime vuoden puolella samaan aikaan kun Saitou Hajimea varten teimme wakizashia ja katanaa ja saimme inspiraation tehdä tämän loppuun viimeisen viikon aikana, kun deadline on tällekin tulevan viikonlopun Desucon Frostbite.
Tekeminen alkoi totuttuun tapaan puuverstaassa eli ensin leikataan vanerilevystä pohja aseelle, jotta saadaan ase muotoonsa, jonka jälkeen yksityiskohdat lisäillään erinäisistä materiaaleista mitä on saatavilla. Tähän tosin kaikki saatiin vanerista koottua poislukien yläoikealla olevassa kuvassa näkyvät valkeat massapallot.
Seuraavaksi gessoaminen ja hiominen, jonka jälkeen teipillä maalipintojen rajaus ja sitten alkaakin se viimeisin ja miellyttävin maalausosuus.^^

Tadaa!

Maalaaminen olikin sitten minun huolekseni jätetty, koska siitä hommasta pidän eniten. Ei oikein millään meinaa välillä löytyä oikean värisiä maaleja mitä tarvitsisi niin kultaista varten yhdistimme kahta keltaista maalia, joista syntyi mattaväristä sinapinkeltaista ja sitten saadakseen siihen metallinkiillon dry brushasin kultaista maalia. Erittäin hyvännäköistä jälkeä tuli vaikka itse sanonkin.

Until next time, Ciao!

1 kommentti:

  1. Vau, miekasta tuli vielä siistimpi kuin odotin ;D ! Paljon kiitoksia tästä, en malta odottaa frostia ^^ ♥

    VastaaPoista