Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 19. helmikuuta 2013

Jackcon Frostbite vai Desucon Frostbite se olikaan?

Yllättävän toipeliaana ja virkeänä viikonlopusta selvitty ja palattu arkeen. Pitkästä aikaa tapahtuma oli minulle pelkkä hengailuconi, kun ei ollut mitään ohjelmanpitoa tai muuta pakollista sovittua tekemistä poislukien tuo CMV:n teon mukana oleminen mistä aikaisemmin kirjoittelin. Itsellenihän tämä Frostbite oli ensimmäinen, koska viime vuonna kyseinen tapahtuma jäi väliin sillä varusmiespalvelukseni esti pääsyn.

Armeijasta puheenollen, muistatte varmaan, että viime vuonna kirjoittelin joutuneeni sairaslomalle muutamaksi kuukaudeksi äkillisesti hermostotaudin takia. Frostbitea edeltävänä päivänä sain ilouutisen armeijan puolesta, että pääsen takaisin hoitamaan vuoden palvelukseni loppuun alkaen 1. huhtikuuta. Tämä ilouutinen varmisti viikonlopun olevan pelkkää iloa ja rentoa menoa.^^ No niin tämä upseerikokelas lopettaa armeijapölinät ja palaa itse aiheeseen.

Viikonloppu tarjosi siis rentoa oleskelua ystävien sekä kanssacossaajien kanssa. Itsehän pompin paikan päällä Metal Gear Solid 3:n Ocelot-cossillani ja hieman kyllä yllätyin Ocelotin suosiosta. o.O Lähitulevaisuudessa olisi suunnitteilla vieläpä MGS-ryhmäcosplayta laittaa pystyyn mutta mihin coniin, siitä sitten tarkemmin lähempänä tarkempaa ajankohtaa.Photo by: Kyuu Eturaitti
 Conissa tuli tällä kertaa vain 2 ohjelmanumeroa seurattua. Lauantaina Hall Cosplay-kilpailu tuli käytyä katsomassa ja monia eri tyylisiä/teemaisia pukuja valittiin kisaan. Onneksi olkoon kaikille voittajille tekniikka-sarjassa, sekä Frosti-chanin suosikkiäänestyksessä. Sunnuntaina sitten tuli käytyä seuraamassa Cosplay Bootcamp-paneeli, joka idealtaan on aivan uutta täällä Suomessa. Paneelissa puheenaiheena oli siis lähitulevaisuudessa järjestettävä opetusleiri, missä aloitteleville cosplaynuorille opetetaan eri cosplayn tekoon tarvittavia niksejä. Peruukin muokkausta, proppien tekoa, ompelutekniikoiden ja kaavanteon opetusta, lavaesiintymisen perusteita ja vaikka mitä muuta. Facebookin kautta kyseisellä tapahtumalla onkin jo yhteisö perustettuna --> Cosplay Bootcamp. Kuulemma blogikin kyseiselle tapahtumalle on tulossa lähiaikoina joten silmät tarkkana kaikki tästä kiinnostuneet.


Photo by: Kyuu Eturaitti
 Loppupelissä annettakoon viikonlopusta arvosanaksi 8/10. Ainoat isot miinuspuolet tulevat narikkatoiminnasta, joka takkuili toden teolla viikonlopun mittaan sekä ihmisistä, jotka sotkivat kaikki paikat holtittomasti (Oppisitte nuoret siivoamaan jälkenne herranjumala). Iso plussa paljolti mainituille vesipisteille, jotka olivat aina täynnä. Harmi, ettei tullut käytyä photoshoottaamassa kuvia Ocelot-cossistani, joten on tyytyminen näihin muutamiin kuviin mitä olen tähän mennessä vasta löytänyt.


Inttikamut eivät vihreistä kadottuaan menetä kurssitoveruuttaan. (Photo by Heli Mäensivu)

Näin conin jälkeen onkin hyvä palata takaisin omien pukujen tekoon ja asiakkaille tekemään tilausproppeja. (Alkaakin aika lailla näitä tilauksia meidän porukalle tulemaan, kun sana meistä leviää coneissa nopeaa tahtia o.o) Conivuosi tuli aloitettua siis mukavasti ja seuraavaa tapahtumaani en vedä vielä varmaksi mutta tällä viikolla sekin varmistuu, josta sitten kirjoittelen lisää. Kiitokset kaikille ketkä uskalsitte pitää minulle seuraa ja teitte ensimmäisestä Frostbitestani ikimuistoisen.^^

Until next time, Ciao!

5 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihan alustavasti kyselen, että olisko mahdollista että tekisit anbu-käsisuojukset tilaustyönä?

  tällaisia kuin kuvassa tarkoitan:
  http://narutimate.deviantart.com/art/ANBU-Itachi-cosplay-46401565

  Saisko mitenkään tuollaiset ihan metallisen näköiset? Voikohan jostain ohuesta metallista tuollaiset tehdä vai onkohan nuokin muovia joka on maalattu...

  Joskus kun vois Kakashi anbu version tehdä (:

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti keskitymme tilauksissamme aseiden tekoon, emmekä panssareihin tai muiden accessoreiden tekoon niin joudun sanomaan ei tälle tilaukselle´. :/ Ehkä joskus tulevaisuudessame tilausvalikoimaa lisäämme muttemme nyt. Metallista toki nuo voi tehdä, mutta softis on yksi vaihto muiden muovien ja foamien joukossa. Nuo on sen verran yksinkertaisetkin tehdä, että suosittelen itse kokeilemaan noiden tekoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan nuo yksinkertaiset, mutta en kuitenkaan osaa mitään metallia työstää :D Pitää sitten jostai muovista väsätä. Onhan niitä myös valmiina myytävänä, mutta suurin osa on jostakin kankaasta tehtyjä... Toivottavasti ei haittaa että kyselen, mutta entä tällainen anbu-miekka (aika perus katanahan tuo...)
   http://palehorse665.deviantart.com/art/ANBU-Sword-216712495
   Niin saisikos tuollaisen tehtyä kotelon kanssa, kuvassa olevahan ei irtoa kotelosta.

   Poista
  2. Tällä hetkellä on meillä jonkin verran jonoa tilausten kanssa niin emme heti pystyisi tätä tekemään. Hinta olisi katanalle kotelon kanssa n. 50 euroa suuntaan tai toiseen. Aikataulullisesti tämän voimme vasta syksylle/loppuvuodelle tehdä, ottaen huomioon, että keväästä menen armeijaan takaisin ja mahdollisuuteni tehdä töitä muiden kanssa jää reilusti vähäisemmäksi.

   Poista
  3. No voi harmi... Olisin mimiconiin sen tarvinnut :/

   Poista