Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 16. helmikuuta 2015

Desucon Frostbite 2015 - Sibbetalo kutsuu jälleen.

Sibeliustalo tarjosi taas loppuunmyydyn tapahtuman Desucon Frostbiten merkeissä, joka on nykyään K18-tapahtuma. Viime vuonna en tätä päässyt kokemaan niin nyt päätin lähteä viettämään ystävänpäivää conin merkeissä. Lisäksi tuona kyseisenä ystävänpäivänä oli kulunut tasan 6 vuotta, kun kävin ensimmäisessä conissani, joka oli Savonlinnassa pieni tapahtuma nimeltään Shirocon. Matkani alkoi silloin ja jatkuu kovaa tahtia vieläkin. :)


Vanha tuttu Desu-juliste koristaa Sibbetalon edustaa tapahtuman ajan.

Lähdin tapahtumaan poikkeuksellisesti normaalina kävijänä sillä yli 2 vuotta, kun on tapahtumissa ollut putkeen joko ohjelmanpidossa, cosplaykilpailuissa osallisena tai myyntipöydän takana hommissa niin haluaa välillä pitää rennon conin ilman mitään kiirettä ja stressiä. Näin jälkeenpäin ajateltuna suunnitelma oli hyvä sekä onnistunut ja sain viettää rauhassa aikaa seurustellen ihmisten kanssa hauskaa viettäen.

Perjantaina käväisin seuraamassa Ilonan luennon Cosplayn markkinointiteoriasta, joka sisälti kyselyn kautta koottua dataa cosplayn mahdollisesta kaupallisesta hyödyntämisestä ja harrastajien omia mietteitä sen ilmenemisestä. Osa kerrotuista aiheista vastauksineen oli aika odotettua mutta kootusti taulukkovastauksena näytetyt tiedot olivat hyvä tapa selkeämmin tiedostaa näitä käytyjä aiheita tarkemmin. (Hyvä Ilona! o/) Muuten perjantain vietin rauhassa ihmisiin tutustuen ja hieman valmistautuen lauantaita varten katsomalla läpi hieman kuvauspaikkoja photoshoottia ajatellen.

Koitti lauantai ja puvun laitto ahtaassa pukukopissa alkoi paikan päällä. Vaikka pukuni olikin Jango Fett ja kypärä päässä piti olla suurin osa ajasta niin ei onnekseni tullut kuuma lainkaan ja yllättävän mukava oli cossi pitää päällä. (Poislukien kengät, jotka ovat 3-4 kokoa minun kokoani pienemmät ja aiheuttivat särkyä pitkin päivää. ><)


Star Wars - Jango Fett (Kuvaaja: Nyymix)

Puolen päivän aikoihin oli itselleni ajoitettu photoshootin pito ja reilun tunnin aikana saimme rutkasti kuvia otettua. Muutaman päivän odotan kuvaajalta näitä kyseisiä kuvia itselleni, joista teen erillisen kirjoituksen sisältäen photoshootin kuvauksia. Heti aamusta saavuimme tapahtumapaikalle samalla napaten itsellemme paikkaliput klo 16 alkaviin cosplaykilpailuihin riville 4. Ennen kisoja riisuin pukuni pois, joten pystyin rennossa istumaan yleisössä ja seurata kisoja lähietäisyydeltä.

Esityskilpailussa oli runsaat 14 osallistujaa ja taisi loppujen lopuksi koko ohjelma kestää puoli tuntia yli ennakoidun aikarajan kisojen päättyessä klo 18 ohjelmalehden klo 17:30 sijaan. Esityskilpailun taso oli hyvin tasainen ja mikään esityksistä ei ratkaisevasti noussut muiden yläpuolelle, joka toi enemmän jännitystä palkintojen jakoa ajatellen, kun mielipiteet monilla varmasti vaihtelivat. Esityskilpailun lisäksi oli 2 Hall cosplay-sarjaa jotka olivat perinteinen sarja + kunniavieras Gen Urobuchin tuottamien hahmojen kisasarja. En valitettavasti vieläkään tajua, että miksi perinteisen Hall Cosplay-sarjan lähdemaarajoitus oli vieläkin vain Japanituotantoon rajoitettu, kun esityskilpailussa tätä rajoitusta ei ollut lainkaan. Lauantaina paikan päällä näkyi paljon cosseja, jotka olivat juurikin länsimaisesta tuotannosta (mukaanlukien omakin cossini.) ja olisivat omasta mielestäni ihan hyvin jopa ansainnut kisapaikan Hall Cosplayssa. Ymmärrän, että Desucon mainostaa itseään juurikin Anime/Manga-tapahtumana muttei mielestäni ole mitään pätevää syytä tapahtuman suurimman ohjelmanumeron sisältöä rajoittaa vain lähdemaan takia sillä kisassa alkaa näkymään muuten paljon samankaltaisia pukuja ja teemoja. Lähdemaarajoitus on poistettu jo muissa Desuconin kisoissa, kuten Eurocosplayssa ja äsken mainitsemassani esityskilpailussa. Ehkä tulevaisuudessa tämä asia vielä muuttuu?


Jango oli jakamassa hieman rakkautta ja karkkeja kävijöiden iloksi. <3

Lauantaina alkoi väsymys painamaan ja ennen iltabileiden alkamista vetäydyin jo majapaikalleni keräämään voimia sunnuntaita varten. En ottanut muita cosseja mukaani kuin Jangon ja koska sain lauantaina hoidettua kuvaukset pois alta + jalkakipu oli vielä aikamoinen niin päätin olla normivaatetuksissa viimeisen päivän. Pääsin myyntipöytäsalin katsomaan läpi, kun lauantaina en sitä ehtinyt tehdä. Mukaani tarttui 2 figuuria, joista kerron lisää toisen kirjoituksen merkeissä.

Viikonloppu tarjosi monipuolisesti ohjelmaa mutta valitettavasti totesin itsekseni, etten ihan suoraa kohdeyleisöä ole Desuconille kiinnostukseni enemmän sijoittuen videopeleihin, joten en käynyt katsomassa ohjelmia kuin Ilonan luennon ja cosplaykilpailut perinteisesti. Luultavimmin Desucon kesäkuun alussa tulee jäämään minun osaltani näkemättä ellen löydä äkillistä inspiraatiota osallistua joihinkin tapahtuman tarjoamiin cosplaykilpailuihin.

Tähän loppuun tarjoan teille Degre Digitalin kuvaaman conivideon missä itsekin vilahdan omassa cossissani heti alussa. (Upeaa työtä taas Daniel! o/) Seuraavat päivitykset tulevatkin liittymään Jango-puvun tekemisprosessiin sekä Frostbiten photoshoottiin liittyen, joten odottakaa innolla. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti