Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Star Wars Episode II: Attack of the Clones - Jango Fett WIP

Ajatus Jangon cossaamisesta tuli jo useampi vuosi sitten mieleen mutta taitojen kehittyessä sain viime syksynä päätettyä, että aloitan Jangon tekemisen. Tätä varten ensimmäistä kertaa pääsin käyttämään worblaa panssareita varten, joten uutta pääsi oppimaan tämänkin puvun teossa.
Puvussa on siis aluspuku + päällyspaita, joiden päälle kaikki panssariosat kiinnitetään. Aloitin puvun tekemällä vaateosuudet ensin, jotta pystyin keskittymään panssareiden tekoon ja sovittamiseen vaatteisiin. Ongelmaksi minulla koitui löytää aluspukua varten oikeanvärinen kangas, sillä tilaamani kangas oli loppujen lopuksi liian sinertävä, kun vertailin eri referenssikuvia. Frostbiten lähestyessä en enää ehtinyt etsiä uusia kankaita, joten yritin kloriittivalkaisua mutta kangastyypin ollessa vääränlainen niin valkaisu ei toiminnut toivotulla tavalla. Päätin sitten kokeilla värjäystä laimennetulla vesimaali-seoksella ja tulosta alkoi tulemaan. En väitä, että tulos olisi paras mahdollinen ja väri täysin oikea mutta tähän viime hetken korjaukseen olen tyytyväinen ja puvun kokonaisuudessa sävyero ei minua täysin haittaa.


Aina ei voi luottaa netin sample-kuviin. ><

Pistoolit tein puusta hyödyntäen mökkini puuverstasta ja ne sainkin kasaan yhden päivän työskentelyn jälkeen maalauskuntoon.


Worblaan olin tutustunut entuudestaan sivusilmällä seuraten ystävien käyttäessä ainetta omissa projekteissaan ja netissä muiden cossaajien tutoriaaleja katsoen. Worbla on sen puolesta hyvä materiaali, että sitä voi uudelleen muotoilla tarvittaessa, jos ei ensi kerralla muotoon saaminen onnistu. Tämän vuoksi materiaalia pystyy työllistämään ensikertalainenkin, kunnes saa haluamansa lopputuloksen.


Siinäpä sitä olisi paloina.^^ 

Tykästyin materiaaliin ja tulen sitä varmasti tulevaisuudessa kokeilemaan muissa projekteissa. Hieman uutena materiaalina tämä maksaa tosin kyllä opiskelijan näkökulmasta sievoisen summan mutta hyvästä kannattaa maksaa, jos sen kokee hyväksi eikös? Kevään aikana tulen kokeilemaan myös erästä toista lämpömuokattavaa muovisideharsokangasta (Säälikää minua kököstä suomennoksesta...XD) Kobracastia. Siitä tulen erikseen sitten kertomaan lisää.


Ensimmäisiä osia maalattuna.

Kengät löytyi tuttuun tapaan kirpparilta, jotka sitten tuli modattua lisäämällä päälle panssariosat ja hieman maalia. Yksi ongelma kengissä kyllä oli... Nimittäin koko, joka oli 40 vaikka oma kengänkokoni on n. 43-44. :D Vaikka yritin totutella pieniä kenkiä käyttämään niin kyllä pidemmän aikaa niitä pitäessä tuli varpaat kipeiksi. (Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä! o/)

Vyötaskut ja pistoolikotelot on tehty ruskeasta tekonahkasta, joita hieman patinoin vanhemman näköisiksi mustalla maalilla.Kun kerran minulla worblaa sattui olemaan niin olisin yhtä hyvin voinut kypärän tehdä siitäkin mutta päätin olla niin tekemättä. Turvauduin täysin ilmaiseen paperimassaan, jota viime vuonna käytin Rangerin ja Diglettien kypärien tekemiseen. Lopputulos ei ehkä yhtä hyvä ole mutta haluan säästää Worblaa muihin töihini, koska materiaali on kuitenkin kallista. (100 x 150 cm pala = 60 euroa + postikulut.) Olen kuitenkin itse tyytyväinen kypärääni ja se riittää minulle. Käsien gauntleteissa käytin yksityiskohdissa finnfoamia, softista, paperimassaa ja puuta. Johdoiksi kelpasi ihan punottu köysi.

Moni varmaan huomasi Frostissa, että puvustani puuttuu jetpack ja kyllä totta pitää. Tämä ei johdu siitä, että olisin sen unohtanut ottaa/tehdä vaan yksinkertaisesti aika minulla oli loppumassa ja aloittamani jetpack ei ehtisi Frostiin tulla. Päätin jättää sen tekemisen ensi kesälle uutta cossauskertaa varten.


Vaahtomuovia rutkasti ja ns. paskaputkea pohjalla. :D

Ja alla näette lopputuloksen. Frostissa tuli pidettyä photoshoot, joista ensimmäisen kuvan sain itselleni haltuuni. Loppuja odotan vielä mahdollisesti viikon päivät mutta olen kärsivällinen.


Kuvaaja: Kari Hiltunen

Pienimmät yksityiskohdat ovat vielä tekemättä ja patinointia kaipaa koko puku sieltä sun täältä mutta olen tyytyväinen pukuuni. Se on tärkeintä cosplayssa, että itse nauttii cossauksesta oli lopputulos puvussa mikä vain. Toivottavasti teitäkin pukuni kiinnostaa ja mahdollisesti pidätte puvusta. :) Photoshoot-postaus tulossa seuraavaksi sitten. o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti