Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

One Piece: Soul King Brook - Photoshoot & esityskilpailu

Viime vuoden lopulla alettuani aktiivisemmin seuraamaan One Pieceä ihastuin Brookin hahmoon, jonka johdosta halusin tehdä siitä cossinkin mutta kuitenkaan perusversiota en halunnut tehdä niin tykästyin sen sijaan New World-arcista hänen Soul King Brook-versioon.
Valitsen sinut! -musikaalin vuoksi en mitään kovin isotöisiä pukuja pystynyt tekemään, joten Brookin tapaisia keveitä pukuprojekteja oli kiva tehdä ja sai kuitenkin pidettyä tuntuman tekemiseen. Nyt pystyn keskeneräisiä isoja pukujani jatkamaan sekä muita pukuja aloittelemaan vapaa-ajallani musikaalin päätyttyä.


Cossi tekemistä vaille valmis.Brook oli ensisijaisesti ompelua paitsi hänen maski, lasit, kruunu ja kitara piti askarrella käsin, Maskin tein Worblasta, jonka muotin tein ensin savesta ja sen päälle worblan sulatin printaten muodon worblaan. Lasit oli myös worblasta askarreltu. Kruunu oli erillisistä softispaloista koottu kasaan. Kitaran kahvan tein vanerilevystä ja runko-osan finnfoamista, jonka jälkeen gessosin tasoittaakseen pinnan ja viimeistelynä maalipinnan lisäsin. Kielet on tehty normaalista ompelulangasta.
Puvun sain valmiiksi tämän vuoden Desucon Frostbitea varten ja päätin samalla pitää photoshootin sitä varten, Brook on ensimmäinen animecossini, jonka olen 6 vuoden harrastukseni aikana tehnyt, joka vähän yllättää. :O Olen aina niin videopelipainotteisia pukuja valinnut mutta eiköhän pikkuhiljaa niitä animecossejakin ala tulemaan. :)

Teatteri-ihmisenä tykkään Brookin tavasta heittäytyä huumorilla tilanteisiin ja hänen lavapersoonastaan mitä hän sarjassaan näyttää. Hahmo on hauska ja rento, johon on helppo heittäytyä conissa ja aiheuttaa ihmisille iloa silmille.^^ Neiti Ninalle kuuluu kiitos näiden kuvien otosta, joka uhmasi reilun -20 C asteen pakkasta mennessämme ulos pitämään shoottia. Olenkin hänen kanssaan useasti pitänyt kuvauksia tapahtumissa hänen hyvien kuvaustaitojen vuoksi ja voin suositella häntä muillekin, joita kiinnostaa photoshootteja järjestää.^^

Reiluun vuoteen en ollut ollenkaan cosplaykilpailuissa osallisena ja lopputalven aikana halusin johonkin kilpailuun osallistua. Päätin osallistua Cosvisionin esityskilpailuun Brookkina sooloesityksellä. Teemaksi päätin valita Brookin suhteen Luffyyn missä yhdistyy hahmojen taustatarina sekä musiikillinen lavashow, johon valitsin New World-kappaleen minkä hän esittää animessakin laualen ja soittaen kitaraa.

Kilpailusta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis ja lavalla esiintyminen oli tuohon hetkeen sellainen motivaatiopiikki mitä kaipasinkin. Mitään suurempia virheitä ei tapahtunut esityksessä poislukien kruunun tipahtaminen ennen musiikkiosion alkamista muttei se ollut kuitenkaan virhe, joka vaikuttaisi menoon. :) Esityksessä käytin videotykkiä hyödykseni mikä auttoi tuomaan taustatarinaa helpommin esiin ja pätkiä animen kappaleosista minkä itse vedin livenä. Tuomaripalautteessa ei ollut niinkään moitittavaa esiintymistaidoistani, joka näytti lavalla hyvältä ottaen huomioon hahmon, jonka tunnetiloja ei pysty ilmentämään mitenkään vaan videostani, jossa oli liikaa sisältöä ja se vei kuulemma liikaa huomiota esityksestä.

Sijoitusta ei tullut mutta kilpailun taso oli kova ja ihmiset selkeästi viihtyivät esityskilpailua katsoessaan. :) Olen jo parhaillaan nytkin uusia esityksiä suunnittelemassa ja tulevaisuudessa tulette näkemään minua aktiivisemmin kisarintamalla coneissa.^^

Until next time, Ciao! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti