Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 12. syyskuuta 2016

Pokemon: Sandshrew - Photoshoot (Tracon 2016)

Aluksi en edes suunnitellut lähteväni koko tapahtumaan, koska Pokemon-musikaalimme esityskausi päättyi conia edeltävällä viikolla miltei koko viikon kestävään esitysrupeamaan, jonka vuoksi kaipasin lepoa mutta Monan kanssa päätettin lähteä päivän visiitille lauantaiksi, kun yksi viikonloppuranneke kuitenkin oli hankittuna. Päätimme samalla järjestää photoshootin toiselle musikaalin roolipuvulleni Sandshrew'lle, koska kyseinen puku päällä minusta ei ole musikaalin esityksistä lainkaan kuvia niin halusin siitä kuitenkin saada kuvia jossain vaiheessa, kun produktion päätteeksi Kadabran lisäksi Sandshrewn puku menivät minulle.


En ole ikinä cossatessa tuntenut itseäni näin söpöksi. :DTracon oli totuttuun tapaan aivan täynnä porukkaa sisätiloja ja puistoa myöten. Keli ainakin suosi lauantaina meitä ja oli hyvin aikaa vetää kuvaukset iltapäivästä. Kävin päivän aikana vain cosplaykilpailut katsomassa ja täytyy ihmetellä tätä suomalaisten viime hetken peruuntumisintoumusta. Toki sairastapaukset ovat syy erikseen, joka on täysin ymmärrettävää mutta, että WCS-karsinnoissa yhdeksästä kisaparista VIISI peruuttavat osallistumisensa on kyllä aivan järjetöntä ja epäilen, ettei kaikki tällaisia sairausperuuntumisia olleet. Suomen sisällä ehkä arvostetuin pukukilpailu ei ansaitse tuollaisia tynkäkisoja missä vain muutama loppujen lopuksi lavalle asti pääsee. NCC-karsinnoissakin oli laskujeni mukaan 2-3 peruuntumista muttei onneksi sen enempää.
Jos osallistuu mihin tahansa cosplaykilpailuun tasosta riippumatta niin pitäisi olla täysillä mukana alusta loppuun saakka, eikä luovuttaa kesken. Pitää osata suunnitella pitkällä tähtäimellä puvun tekemisvaiheet ja aloittaa puvunteko tarpeeksi ajoissa sekä suunnitella esitysosuus ääniraidan editointia myöten ja harjoitteluosuuksiin myös varata aikaa. Itse en ole ikinä missannut deadlinejani pukujen valmistuksen tai kisaosallistumisten kanssa, koska osaan juurikin aloittaa aina mahdollisimman ajoissa työskentelyn ja en ole tarvinnut stressata kisaa edeltäviä päiviä kilpailua, kun kaikki on valmiina.
Tämä on niin useasti toistuva tapa Suomen cosplaykilpailuissa vuodesta toiseen, ettei se anna hyvää kuvaa Suomen kilpailuskenestä. Yksinkertainen konsti tämän korjaamiseen on juurikin ajoissa valmistautuminen koitokseen muttei kaikesta huolimatta tämä oikein tunnu toteutuvan. Itsellä on ideapohjana kirjoittaa jossain vaiheessa loppuun yksi kirjoitus Suomen kilpailuskenestä, joten keskustelen asiasta enemmän siinä kirjoituksessa.


Kouluttaja Serena ja hänen partnerinsa. 


Kilpailuista puheenollen seuraava etappini on ensi vuoden puolella jokin esityskilpailu, jonne pyrin pitkäaikaisen esitystoverini The Urhon kanssa. Tässä lähipäivinä tapaamme pitkästä aikaa ilman mitään kiireitä ja haluamme alkaa uudestaan toteuttamaan Joker & Riddler -esitystämme, joka jäi toteuttamatta vuosi sitten Traconissa, kun emme ehtineet osallistua esityskilpailuun silloin. Kunhan kartoitamme missä tapahtumissa esityskisoja järjestetään niin enköhän infoa meidän kisaosallistumisesta sitten sopivampana ajankohtana. :) Esityksen käsikirjoituskin on n. 80 % valmis ja puvutkin on valmiina, joten ei tarvitse kovin paljoa lähteä alusta tekemään mitään uutta.^^

Me and my buddy Dedenne.
FankiFox as Koffing
Kuvauksista saan taas kiittää upeaa luottokuvaajaani Neiti Ninaa, joka kuvasi meidät Traconissa. Olisi suunnitteilla pitää joitain kuvauksia ehkä vielä loppuvuodesta puvuilleni, joista en ole vielä kuvia oikein saanut mm. Dragon Quest VIII:n Hero-cossini mutta aika ja hyvät kuvauskelit alkavat loppumaan. Muuten siirtyy uudet kuvaukset tapahtumien ulkopuolella ensi vuoden puolelle.

Until next time, Ciao! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti